+
-+ Tulosta

Kaupunki omistaa metsätalousmaata yhteensä noin 4000 ha. Metsistä noin 1600 ha luokitellaan talousmetsiksi. Suurimmat metsäpalstat ovat Jaalan Paljakassa ja Anjalankosken Saaramaalla.

Talousmetsien hoidon suunnittelu sekä puutavaran myynti ja korjuu toteutetaan Hyvien metsänhoitosuositusten (Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio) mukaisesti siten, että metsäomaisuuden arvo säilyy ja että taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset arvot huomioidaan. Kaupungin metsät ovat mukana kansainvälisessä PEFC –sertifioinnissa.
Talousmetsien hakkuut toteutetaan pystymyyntinä. Kaupunki on Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson jäsen.
Lisäksi kaupunki omistaa muissa kunnissa sijaitsevia metsämaita 26 ha Pyhtään, Iitin ja Nastolan kunnissa.
Kaupungin metsäalueista on erilaisin monimuotoisuus perustein suojeltu yhteensä 170 ha, mikä on 4,6 % suunnitelman mukaisista metsätalousmaan alasta. Lisäksi tulevat metsälain 10§ monimuotoisuuskohteet sekä muut arvokkaat elinympäristöt.

Metsäsuunnittelu


Kaikki kaupungin metsät ovat metsäsuunnittelun piirissä. Uusimpina metsäsuunnitelmina on ajalle 2010 - 2019 tehty Elimäen, Jaalan ja Valkealan talousmetsä-alueilta sekä vuosille 2013 - 2022 yleiskaava-alueiden metsäinventointi. Suunnitelmat on tehnyt Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso.
Seuraavaksi suunnittelun piiriin tulevat Anjalankosken ja Kouvolan keskusta metsien metsäsuunnitelmat. Kaupungin metsävaratietoa, metsäsuunnitelma ja -toteutustietoja, ylläpidetään ForestKIT -metsävaratiedon paikkatieto-ohjelmalla.

Yhteystiedot

Kirsi Hokkanen
Metsätalousinsinööri
020 615 7754
kirsi.hokkanenkouvola.fi
Tekniikka- ja ympäristötalo
020 615 11
Valtakatu 33
PL 32
45701
Kuusankoski

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme