+
-+ Tulosta

Kaupungilla on omistamillaan mailla monipuolisia luontokohteita, jotka antavat erinomaisen mahdollisuuden luonnon virkistyskäyttöön. Kaupungin viisi suojelualuetta ovat edustava valikoima vaihtelevia elinympäristöjä kuten harjualueita, vanhoja metsiä ja lehtoja. Suojelualueiden lisäksi kaupungilla on muita arvokkaita luontokohteita ja elinympäristöjä 45 kohteessa.

Kaupungin luontokohteet ovat luonnonsuojelullisesti arvokkaita, joten käyttäjien tulee muistaa alueilla liikkuessa oikeuksiensa lisäksi myös velvollisuutensa.

Kaupunki on saanut ympäristöministeriöltä rahoitusta Metso – Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelmasta omistamiensa arvokkaiden luontokohteiden kartoittamiseksi. Työn tuloksena kaupunki on syksyllä 2011 tarjonnut Kaakkois-Suomen ELY -keskukselle viiden alueen, yhteensä 63 ha, ottamista mukaan METSO –ohjelman mukaisesti suojeltaviksi. Esitetyt kohteet sijaitsevat Saaramaalla ja Kouvolan kylässä.

Yhteystiedot

Kirsi Hokkanen
Metsätalousinsinööri
020 615 7754

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme