+
-+ Tulosta

Ulkoilutusta koskevat määräykset

Ulkoillessasi lemmikkisi kanssa muista, että Kouvolan kaupungin alueella koirat ja kissat on aina pidettävä kytkettynä. Metsästyslain 53§ mukaan koiraa ei saa pitää irti toisen alueelle ilman maanomistajan lupaa. Lisäksi metsästyslain 51§ mukaan koira on pidettävä pääsääntöisesti kytkettynä maaliskuun 1. päivän ja elokuun 19. päivän välisenä aikana. Kytkettynäkään koiraa ei saa päästää yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikoille, toriaikana torille tai yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle.

Valveutunut koiran omistaja ottaa huomioon muut ulkoilijat sekä luonnonvaraisten eläinten pesimisajat. Maassa pesivät linnut hylkäävät poikasensa, jos niiden pesiin tunkeutuu, vaikkapa uteliaisuuttaan, koiran kuono. Lisäksi koiran jätökset on kerättävä hoidetulla alueella. Keräämistä varten kannattaa ottaa mukaan pusseja tai keräin, jonka voi laittaa lähimpään yleiseen roska-astiaan. Lain noudattamatta jättäminen voi johtaa sakkorangaistukseen. (Järjestyslaki 27.6.2003/612, 14 §)

Koirankakkaroskistarroja voi tiedustella yhteispalvelupisteestä. Roskistarralla annetaan lupa koiranulkoiluttajalle hävittää kakkapussi tarralla varustettuun yksityiseen jäteastiaan.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme