+
-+ Tulosta

Eläinlääkintähuollon tehtävänä on peruseläinlääkäripalvelujen järjestäminen hyöty- ja muille kotieläimille, eläintautien vastustaminen sekä eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienialain mukaiset valvonta- ja tarkastustehtävät. Eläinlääkintähuollosta vastaavat eläinlääkärit.

Eläinsuojeluvalvontaa suorittaa Kouvolan kaupungin valvontaeläinlääkäri.

Rokotukset
Välttyäkseen tarttuvilta kulkutaudeilta koirasi tarvitsee ehkäiseviä rokotuksia. Ensimmäinen rokote annetaan koiranpennun ollessa 12-viikkoinen. Tehosterokotteet eläinlääkäri antaa noin kuukautta myöhemmin. Seuraavan kerran koira on syytä rokotuttaa sen ollessa vuoden ikäinen. Jatkorokotukset annetaan 1-2 vuoden välein.

Eläinlääkäripäivystykset
Kouvolan ja Iitin alueen eläinlääkäripäivystyksen puhelinnumero on 0600-15333. Päivystyspuhelin on maksullinen (1,71 €/min.) Päivystysnumero on käytössä arkena klo 16 alkaen seuraavaan aamuun klo 8 asti, viikonloppuisin perjantai-illasta klo 16 maanantaiaamuun klo 8 sekä arkipyhinä. Koko päivystysalueella on valmiudessa yksi eläinlääkäri.

Numerosta puhelut ohjautuvat automaattisesti päivystysvuorossa olevalle eläinlääkärille. Mikäli eläinlääkäri on soittohetkellä potilastyössä eikä pysty vastaamaan, puhelu yhdistyy eläinlääkärin puhelinvastaajaan. Puhelinvastaajaan voi jättää viestin ja puhelinnumeron, johon eläinlääkäri vapauduttuaan voi ottaa yhteyttä.

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä apua tarvitseville eläinpotilaille. Kiireettömissä sairastapauksissa kaupungineläinlääkärit tavoittaa virka-aikana klo 8-16.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme