+
-+ Tulosta

Taajama-alueella on lemmikkieläimet pidettävä kytkettyinä. Koiran ja kissan omistajan on pidettävä huolta siitä, että eläin ei pääse lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikalle, toriaikana torille, urheilukentälle tai yleiselle hiihtoladulle.

Koiraa ja kissaa voi kytkettynä kuljettaa kuntoradalla. Koiran omistajan on huolehdittava siitä, ettei koiran uloste jää ympäristöön hoidetulla alueella. Ratsastaminen ja hevos- tai vastaavalla ajoneuvolla ajaminen on pääsääntöisesti kielletty kuntopoluilla ja yleisillä laduilla. Hevosille tarkoitettuja ulkoilureittejä löytyy Palomäen alueelta ja Lehtomäestä, läheltä ratsastuskeskusta. Myös koirapolkuja ja -aitauksia on Kouvolassa useampi.

Koirayhdistykset
Koirista kiinnostuneille ihmisille on olemassa erilaisia harrastus- ja kennelyhdistyksiä. Yhdistysten etujärjestönä toimii valtakunnallinen Suomen Kennelliitto.

Kissayhdistykset
Kissojen ystäville kissatietoa tarjoaa Suomen Kissaliitto ry ja esimerkiksi Rotukissayhdistys.


Lisätietoa

Lisätietoja Kouvolan seudulla toimivista rotujärjestöistä ja koiraharrastusyhdistyksistä saa mm.
Kymen Läänin Kennelpiiri ry:stä.
Osoite: Harjuntie 108, 49270 Pyhtää, (05) 345 2370

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme