+
-+ Tulosta
Karttapalvelu

Kouvolan kaupungin kartta-aineistot ovat kaikkien katsottavissa kaupungin Internet karttapalvelussa, joka löytyy osoitteesta http://kartta.kouvola.fi. Käyttöliittymä on optimoitu älypuhelimiin sopivaksi. Karttapalvelun ylläpidosta vastaa Teknisen ja ympäristötoimialan paikkatietopalvelut.

Kaupungin palvelut kattavasti kartalla

Karttapalvelusta löytyy kaupungin palveluja varsin kattavasti. Tarkennetun haun avulla voi hakea palveluja eri hakuluokkien perusteella. Hakuluokkia ovat mm. kirjastot, leikkipuistot ja lähiliikuntapaikat, taksit jne. Jokaisesta karttakohteesta on tehty linkitykset kaupungin www-sivuille suoraan ko. palvelun kohtaan.

Käytössä olevat karttanäkymät

  • Opaskartta on karttapalvelun peruskarttanäkymä, jossa on mahdollisuus valita näkyviin myös äänestysalueet ja postipiirit.
  • Ilmakuva karttanäkymä sisältää ilmakuva-aineistoa niiltä alueilta, jossa ilmakuvausta on suoritettu. Ilmakuvanäkymän voi valita vuosilta 2004 tai 2008.
  • Asemakaava karttanäkymässä on ajantasa-asemakaavan lisäksi mahdollista saada tietoa asemakaavamääräyksistä, vireillä olevista asemakaavoista sekä ranta-asemakaavoista. Aineisto tarkentuu lähemmäs zoomautuessa.
  • Maastokartta karttanäkymä sisältää tarkan maastokartan, jota zoomaamalla lähemmäksi saa näkyviin aina vain tarkempia tietoja, mm. korkeuskäyrät, tonttien rajat, rekisterinumerot jne.

Ohjeet karttapalvelun käyttöön löytyvät sivun oikeassa yläkulmassa olevasta kysymysmerkistä.

Toiminnallisuus

Karttapalvelun toiminnallisuuksiin kuuluu matkanmittaus- ja kartan ikkunointitoimintojen lisäksi useita erilaisia hakutoimintoja. Etusivun hakukentissä voi hakea esim. osoitteen, kohteen tai alueen perusteella. Myös nimen osalla hakeminen on mahdollista.

Karttalinkki -toiminnallisuuden avulla voi luoda linkin sivulleen suoraan karttapalveluun. Karttapalveluun voi myös merkitä omia kohteitaan, esim. parhaita sienestys- tai marjapaikkoja. Omien kohteiden käyttö vaatii tunnusten luomisen ja kirjautumisen järjestelmään.

Karttapalvelun päivittyminen

Kartta-aineistoa päivitetään säännöllisesti. Karttanäkymistä Opaskarttta, Maastokartta ja Asemakaava päivittyvät vuoro viikoin. Ilmakuva päivittyy vain tarvittaessa. Tarkennetun haun kohteet päivittyvät joka viikko. Päivityksen aikana palvelun toiminnassa voi olla lyhyitä katkoja.

Yhteystiedot

Internet-kartat

Hanna Hirvonen
Paikkatietoinsinööri
020 615 7608
hanna.hirvonenkouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme