+
-+ Tulosta

Voimassa olevat kaavat, kiellot, ohjeet ja suunnitelmat

Voimassa olevat asemakaavat, yleiskaavat ja muuta kartta-aineistoa löytyy sähköisessä muodossa Kouvolan karttapalvelussa.

Voimassa olevat asemakaavat

Käyttöohje asemakaavoihin: Vie hiiren nuoli kartan vasemmassa yläkulmassa olevan pienoiskartan päälle ja valitse avautuvasta pienoiskarttavalikosta kohta "asemakaava". Etsi sitten haluamasi kohde tai alue kartalta joko ylälaidan hakutoiminnolla tai karttaa suurentamalla (hiiren rullanäppäin tai kartan vasemman reunan + ja - -näppäimet). Karttaa voi myös liikutella tarttumalla siihen kiinni hiiren näppäimellä ja vetämällä haluttuun suuntaan.

Kun haluat kaavamerkkeihin selitykset, klikkaa päälle "Asemakaavamääräykset" ruudun vasemmassa reunassa näkyvästä 'Näytä kartalla' -listauksesta kohdasta "Asemakaavatiedot". Valitse sitten haluamasi kaavalue keltaiselta karttapohjalta ja klikkaa avautuneesta valikosta kyseisen kohteen kaavamääräykset.

Myös ranta-asemakaavat sekä vireillä olevat kaavat saa näkyviin valitsemalla kyseinen kohta 'Näytä kartalla' -listauksesta. Ranta-asemakaavat näkyvät kartalla oranssina rajauksena ja vireillä olevat kaavat punaisina alueina. Tarkempaa tietoa kaavoista saa klikkaamalla kyseistä kohdetta ja valitsemalla verkkolinkki avautuneesta infotaulusta.

Asemakaavaotteen tilaaminen

Virallisen asemakaavaotteen esim. rakennuslupaa varten voi tilata maankäytön asiakaspalvelusta. TIlauksen toimitusaika on 2-3 työpäivää.

Voimassa olevat yleiskaavat

Käyttöohje yleiskaavoihin: Valitse karttapalvelun vasemmasta laidasta (Näytä kartalla) + Kaavatiedot. Valitse Yleiskaavat. Kartalla klikkaamalla väritettyä yleiskaava-aluetta, avautuu ikkuna, jossa on linkki ko. yleiskaavan karttaan ja määräyksiin. Huomaathan, että alueella voi olla voimassa myös ranta-asemakaava, valitse valikosta Ranta-asemakaavat. Luettelo oikeusvaikuttesista yleiskaavoista [pdf, 1 MB]

Yleiskaavaotteen tilaaminen

Virallisen yleiskaavaotteen voi tilata maankäytön asiakaspalvelusta. Tilauksen toimitusaikan on noin viisi työpäivää.

Rakennemalli

Rakennemalli on kehityskuva tulevaisuuden alueiden käytöstä. Kouvolan rakennemalli on katsottavissa täällä.

Voimassa olevat rakentamistapaohjeet

Rakentamistapaohjeet täydentävät asemakaavan rakentamista koskevia määräyksiä ja merkintöjä. Rakentamistapaohjeiden tarkoituksena on ohjata kyseessä olevan alueen rakentamista siten, että siitä muodostuu sopusuhtainen, viihtyisä ja hallittu kokonaisuus.Tutustu voimassa oleviin rakentamistapaohjeisiin täällä.

Yhteystiedot

Kaupunkisuunnittelu


Sivun suora osoite on: www.kouvola.fi/voimassa

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme