+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Uusi ulkoilureitti tuo tulevaisuudessa Kymijoen maisemat kaikkien ulottuville

7.12.2017

Tulevaisuudessa Kymijoen maisemaa voi päästä ihailemaan vaikka pyöräillen joenvartta pitkin. Suunnitteilla oleva Kymijoen ulkoilureitti tuo valmistuessaan kaivatun kevyen liikenteen yhteyden jokimaisemaan.

Kymijoen ulkoilureitin yleissuunnitelma on teknisen lautakunnan käsittelyssä 13.12.2017. Suunnitelmassa ehdotetaan, että ydinkeskustan, Kuusankosken ja Korian välille muodostetaan noin 25 kilometrin mittainen rengasmainen ulkoilureitti.

Suurin osa valmiiseen rengasreittiin tarvittavista kulkuväylistä on jo olemassa. Pääosa reiteistä on asfalttipintaista kevyen liikenteen väylää, mutta osaa pääsee kulkemaan vain jalkaisin. Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon reitistä kulkemaan rannassa niin, että ainakin kävely ja maastopyöräily on mahdollista.

Jotta reitistä muodostuisi turvallinen ja viihtyisä kokonaisuus, pitää puuttuvat osat rakentaa Kuusankosken ja Ruotsulan välillä sekä Sääksniemessä. Lisäksi parannetaan osaa olemassa olevasta reitistä. Reitille pitää rakentaa myös opastus.

Reitti kulkee suurelta osin Kouvolan kaupungin omistamilla maalla. Yksityisten maanomistajien kanssa on tehty ulkoilureittisopimukset. Kouvolan keskeisen kaupunkialueen osayleiskaavaan (tullut voimaan 6.1.2016) reitti on merkitty ohjeellisena ulkoilureittinä. Asemakaavoitetulla alueella Kuusankosken ja Kouvolan keskustoissa reitin uudet osat kulkevat pääosin viheralueilla. Osa reiteistä on merkitty asemakaavaan ohjeellisina.

Ulkoilureitin puuttuvien ja parannettavien osuuksien rakentaminen ja kunnostus on alkanut kuluvana vuonna. Reitti on tarkoitus tehdä vaiheittain valmiiksi vuosien 2018-2020 aikana. Sen on valmistuessaan tarkoitus lisätä Kymijoen saavutettavuutta ja virkistyskäyttöä. Laadukas ja monipuolinen reitti muodostaa samalla maisemallisen yhteyden Kouvolan, Kuusankosken ja Korian välille. Tulevina vuosina on tarkoitus laajentaa reitin käyttömahdollisuuksia ja saavutettavuutta rakentamalla liityntäyhteyksiä muun muassa luontopolkujen ja ulkoilureitin välille, sekä palveluja ja pysäköintipaikkoja sen varrelle.

Kaupunki tiedottaa reitin käyttöön ottamisesta virallisena ulkoilureittinä erikseen. Reitin kulkukelpoisiin osuuksiin tutustuminen ja niillä liikkuminen on siihen asti reitin käyttäjien omalla vastuulla.

Ulkoilureitin yleissuunnitelma tullaan asettamaan nähtäville todennäköisesti tammikuussa 2018, jolloin siitä tiedotetaan vielä uudelleen.


Kuusankosken, Korian ja Kouvolan keskustan yhdistää tulevaisuudessa uusi ulkoilureitti


Lisätietoja:
Kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi, p. 020 615 7404

Teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme