+
-+ Tulosta

Kaupunkipyörät ovat saapuneet! Käyttöönotto Meripäiväviikolla

18.7.2018
Kouvolan ja Kotkan 70 kaupunkipyörää ovat saapuneet. Kaupunkipyöräkokeilun operaattori KaaKau Oy otti pyörät vastaan alkuviikosta. Katukäyttöön ne pääsevät ensi viikolla sopivasti Kotkan Meripäivien aikaan.
 

Kymijoen ulkoilureitin suunnitelma nähtävillä nyt

17.7.2018
Suunnitteilla oleva Kymijoen ulkoilureitti tuo valmistuessaan kaivatun kevyen liikenteen yhteyden jokimaisemaan ja luo samalla maisemallisen yhteyden Kouvolan, Kuusankosken ja Korian välille. Ulkoilureitin yleissuunnitelmaan voi tutustua ja sitä voi kommentoida heinä-elokuussa.

Sakaristonmäelle mahdollisesti uutta rakentamista

28.6.2018
Sakaristonmäen historia ulottuu Kouvolan alkuaikoihin saakka, jolloin Kouvolan kasarmialuetta palvelemaan rakennettiin nykyinen Pyhän Ristin ortodoksikirkko. Nyt historiallista ja viihtyisää aluetta halutaan tuoda rakenteellisesti lähemmäs keskustaa. Suunnittelu aloitetaan arkkitehtikilpailun muodossa syksyllä 2018 ja sen lähtöaineistoksi kaivataan asukkaiden näkemyksiä alueen nykytilasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista.
 

Marjoniementien jatke -rakennusurakan rakennustyöt sulkevat väliaikaisesti Kauppalankadulla Pistokadun kohdalla olevat bussipysäkit

28.6.2018
Kouvolan kaupungin ja Kouvolan Vesi Oy:n yhteishanke Marjoniementien jatke -rakennusurakka etenee ja työt ovat edenneet siihen, että Kauppalankadun varressa Pistokadun kohdalla olevat bussipysäkit ovat väliaikaisesti poissa käytöstä.
 

Katusuunnitelmia hyväksyttävänä

20.6.2018
Välikadun parkissa autot uuteen järjestykseen ja jalankulkijoille turvallisempaa liikkumista. Kytöahoon uutta päällystettä ja valaistusta vesihuollon yhteydessä sekä uusi kevyen liikenteen väylä. Kesäkuun alussa nähtävillä olleet katu- ja yleisen alueen suunnitelmat ovat teknisen lautakunnan hyväksyttävänä tiistaina 26.6.2018.

Osayleiskaava vireille Kullasvaara-Tykkimäki ympäristössä

20.6.2018
Kouvolan kaupunki käynnistää Kullasvaara-Tykkimäki alueella osayleiskaavan laatimisen. Tavoitteena on käsitellä alueen liikennejärjestelyjä ja valtatiehen 6 rajautuvaa maankäyttöä. Osayleiskaavan vireilletulosta päätetään Teknisen lautakunnan kokouksessa 26.6.2018.

Tanttarin alueelle uusi asemakaava

20.6.2018
Kouvolan kaupunkisuunnittelussa valmistellaan Tanttarin alueen asemakaavoittamista. Tanttari sijaitsee Kouvolan ydinkeskustasta pohjoiseen valtatien 6 pohjoispuolella alueella, jossa Tanttarintie, Savon rata ja Kymintehtaiden raiteet risteävät. Muusta kaupunkirakenteesta irrallaan oleva pienehkö asumiskeskittymä on muodostunut pääosin 1930-50–lukujen aikana maanomistajien myydessä tonttimaaksi sopivia palstoja mm. rautatieläisille, sotilaille ja Kymintehtaan työntekijöille.

Kuovin leikkipuistosta käyttäjiensä näköinen – suunnitelma nähtävillä nyt

19.6.2018
Trampoliini, uusi potkumoporata ja kiipeilyteline. Parempi valaistus ja aidattu pienten puoli. Muun muassa näitä leikkijät ja heidän huoltajansa toivoivat Kuovin leikkipuistoon ja nyt toiveet on piirretty paperille. Leikkipuiston yleisten alueiden suunnitelma on nähtävillä mielipiteiden esittämistä varten keskiviikosta alkaen kaupungin verkkosivuilla.

Tapahtumakeskuksen valmistelu jatkuu uudella konseptilla

18.6.2018
Kouvolan kaupungin ja rakennuskonserni Jatke Oy:n yhteistyösopimus matka- ja tapahtumakeskus-hankkeesta päättyi 31.5.2018. Kaupunki jatkaa tapahtumakeskuksen valmistelua uudella konseptilla. Tapahtumakeskuksen yhteyteen selvitetään Kouvolan teatterin sijoittumista.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme