+
-+ Tulosta

Mitä kaavoitus on?

Kaavoitus on maankäytön suunnittelua, jolla säädellään alueiden käyttämistä ja rakentamista eri tarkoituksiin.

Kaavaa laadittaessa suunnitellaan miten mm. asuinalueet, työpaikat, viheralueet ja liikenne sijoitetaan kaupunkiin. Tavoitteena on edistää hyvää elinympäristöä ja yhdyskuntien kestävää kehitystä, varmistaa rakentamisen laatu sekä vahvistaa avointa ja vuorovaikutteista suunnittelukäytäntöä.

Vuoden merkittävimmät kaavoitushankkeet sekä muut kaupunkisuunnittelun ajankohtaiset asiat esitellään vuosittain ilmestyvässä kaavoituskatsauksessa. Katsaus antaa kuntalaisille mahdollisuuden seurata suunnitelmien etenemistä sekä osallistua heitä koskeviin kaavoitushankkeisiin.

Tältä sivulta saat tietoa miten maankäyttöä suunnitellaan eri kaavatasoilla, milloin rakentamiseen tarvitaan suunnittelutarveratkaisua, milloin ja miten kaavasta voi poiketa, missä päin Kouvolaa on voimassa rakennus- ja toimenpidekielto sekä minkälainen erillisohjeistus koskee rantarakentamista.

Yhteystiedot

Kaupunkisuunnittelu

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme