+
-+ Tulosta
Keskustakorttelit pääkuva

Kouvolan keskustakortteleiden yleinen suppea ideakilpailu

Kouvolan kaupunki järjesti yhteistyössä Kiinteistö Oy Torinreunan kanssa yleisen suppean ideakilpailun Kouvolan ydinkeskustan länsiosassa sijaitsevien keskustakortteleiden suunnittelusta. Kilpailu järjestettiin Suomen Arkkitehtiliiton kilpailusääntöjen mukaisena kilpailuna vuodenvaihteessa 2014-2015. Määräaikaan mennessä kilpailuun osallistui yhteensä 70 ehdotusta.

Kilpailutehtävänä oli ideoida keskustakortteleiden täydennysrakentamismahdollisuuksia sekä kilpailualueella olevien nykyisten toimintojen kehittämistä. Pukimon korttelin yksikerroksinen osa on tarkoitus purkaa ja korottaa. Kauppamiehenkadun sekä Liikemiehenkadun välissä oleva vanha torikansi (Pohjolatori) on tarkoitus muuttaa rakennuskortteliksi. Tavoitteena oli löytää uudisrakentamiselle kaupunkikuvaan ja paikan erityispiirteisiin soveltuva ratkaisu.

Kilpailutehtävänä oli myös ideoida nykyisen torin (Hansatori) ja kauppahallin ympäristöä kokonaisuutena sekä nykyistä merkittävämpänä osana ydinkeskustan toimintoja. Lisäksi tehtävänä oli esittää ideoita Keskikadun katualueelle, joiden avulla kilpailualue kytkeytyisi tiiviimmin toiminnalliseksi osaksi kävelykatu Manskia.

Palkintolautakunta päätti yksimielisesti valita kilpailuehdotuksen "Dynamo" [pdf, 6 MB] kilpailun voittajaksi. Työn on laatinut Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy.

Voittajatyö "Dynamo"

Toisen palkinnon palkintolautakunta jakoi Muuan Oy:n kilpailuehdotukselle "Punos" ja kolmannen palkinnon Serum Arkkitehdit Oy:n ehdotukselle "Puudeli".

Lisäksi palkintolautakunta jakoi lunastukset Työhuone Halkoliiterin työlle "1000+1" sekä Tukka Linnkasen ja Ville Nurkan työlle"Paddington".

Kunniamaininnat saivat Mikko Siltasen ja Mika Saarikankaan "Green Spots", Harri Lindbergin "Helminauha 2", Ilona Palmusen ja Pauliina Kujalan "Keto", Schauman & Nordgren Architeds'n "Kouvolan Keskustasilmukka" sekä Hanna Kosusen, Veli-Pekka Rannan ja Anniina Valjuksen "Kuin lakutettu".

Lue koko arviointipöytäkirja (19.5.2015) tästä [pdf, 12 MB].

Palkitut yhteiskuvassa 19.5.2015 pidetyssä tulosten julkistamistilaisuudessa.
Hannu Tylli
Tekninen johtaja
020 615 8570
hannu.tyllikouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme