+
-+ Tulosta
Kaupunkihuvilat pääkuva

Kalevankadun asuinkerrostalojen arkkitehtuurikilpailu

Kouvolan kaupunki järjesti keväällä 2011 yhdessä YIT Rakennus Oy:n kanssa arkkitehtuurikilpailun asuinkerrostalokorttelin ja sen ensimmäisen rakennusvaiheen suunnittelemisesta Kouvolan keskustaajamassa sijaitsevan Kalevankadun eteläpuoliselle alueelle. Kilpailu järjestettiin Suomen Arkkitehtiliiton kilpailuperiaatteiden mukaisena kutsukilpailuna ja siihen oli kutsuttu osallistumaan viisi arkkitehtitoimistoa

Kilpailutehtävänä oli luoda ympäristöön ja nykyiseen rakennuskantaan hyvin soveltuva korkeatasoinen asuinkerrostaloalue, joka olisi toteutettavissa vaiheittain. Suunnittelulla haettiin ympäristöön sopivaa, paikan henkeä korostavaa, monipuolisia asumisratkaisuja tarjoavaa sekä arkkitehtonisesti laadukasta ja kustannustehokasta ratkaisua. Alueen rakentamisella pyritään tulevaisuudessa myös parantamaan Kalevankadun katutilan muodostumista ja lisäämään kaupungin ydinkeskustan asuntotarjontaa.

Kilpailun voittajaksi valittiin yksimielisesti kilpailuehdotus "Kaupunkihuvilat" [pdf, 683 KB]Työn on laatinut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n työryhmä.

Kaupunkihuvilat perspektiivikuvaVoittajatyö "Kaupunkihuvilat"

Lue koko arviointipöytäkirja (20.6.2011)tästä [pdf, 7 MB]

Voittaneen kilpailuehdotuksen perusteella aloitetaan alueen asemakaavan muutoksen sekä varsinaisten rakennusten tarkemmat suunnittelutyöt.

Lisätietoja

Kouvolan kaupunki
Tekninen johtaja
Hannu Tylli
puh. 020 615 8570
hannu.tylli(at)kouvola.fi

YIT Rakennus Oy
Kari Lahti, Projektipäällikkö, puh. 020 433 4314
kari.lahti(at)yit.fi

Katso myös

Arvostelupöytäkirja [pdf, 7 MB] Voittajatyö "KAUPUNKIHUVILAT" [pdf, 683 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme