+
-+ Tulosta
PuuBo pääkuva

Kouvolan kaupunki järjesti E2 (Ekologia ja Ekonomia) puurakentamiskilpailun 2010-2011 yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Suomen Metsäsäätiön, Tekesin, Sitran, KSS-Energia Oy:n ja Kymenlaakson liiton kanssa. Kilpailu on osa laajempaa hanketta, jonka tavoitteena on teollisen puutalorakentamisen käynnistäminen seudulla sekä puuosaamiskeskuksen ja uusien työpaikkojen perustaminen Kouvolaan.

Kansainvälisen E2 -puurakentamiskilpailun ykkössija jaettiin kahdelle työlle. Kilpailun arviointiryhmä valitsi työnimillä E2volution ryhmänvetäjänä Arup GmbH ja Puu-Bo vetäjänään Bjarke Ingels Group BIG palautetut ehdotukset parhaiten kilpailun tehtävänantoa vastaavina voittajiksi.

Voittajaehdotusten ansiot eroavat toisistaan, mutta ovat ominaisuuksiltaan tasa-arvoiset puukerrostalojen jatkokehityksen kannalta.

Evolution profiilikuvaJaettu ykkässija: "E2volution"

E2volution -ehdotuksen ansioksi arviointiryhmä mainitsee muun muassa rakenteen selkeyden, joka perustuu kolmen peruselementin käyttöön. Rakenne mahdollistaa nopean rakentamisen ja kustannustehokkaan kuljetuksen.

PuuBo profiilikuvaJaettu ykkössija: "Puu-Bo"

Puu-Bo -ehdotus mainitaan kiinnostavaa asuinympäristöä luovaksi ehdotukseksi, joka huomioi hyvin rakennuspaikan ja sen ympäristön.

Kilpailun voittajatöiden pohjalta kehitetään puutalokonseptia ja rakennetaan asuinkerrostaloja Kuusankoskella sijaitsevalle tontille Kymijoen rannalle.

Lue palkintolautakunnan arviointipöytäkirja tästä [pdf, 3 MB]

Hannu Tylli
Tekninen johtaja
020 615 8570
hannu.tyllikouvola.fi
Team E2volution [pdf, 3 MB] Team Puu-Bo [pdf, 9 MB] E2 Arviointipöytäkirja [pdf, 3 MB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme