+
-+ Tulosta
Pääkuva

Kouvolan keskustan ydinalueen ideakilpailu

Kilpailun tavoitteena oli löytää uusia ideoita ja ratkaisuja Kouvolan keskustan ydinalueen kaupallisen elinvoiman vahvistamiseksi. Kilpailijoilta odotettiin konkreettisia ja toteuttamiskelpoisia ideoita, joita kiinteistönomistajat sekä keskustan toimijat voivat hyödyntää toiminnassaan.

Kilpailu oli osa Kouvolan keskustavisio-hanketta, jolle Kymenlaakson liitto myönsi EAKR-rahoitusta keväällä 2012. Visiohankkeessa keskustaa tarkastellaan useana vyöhykkeenä, joita ovat keskustan ydinalue, keskusta, keskustan reuna-alueet sekä Kouvolan keskeinen kaupunkialue.

Keskustan ydinalueen suunnittelusta järjestettiin ideakilpailu Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n kilpailusääntöjen mukaisena kutsukilpailuna toiko-elokuussa 2012, johon kutsuttiin kuusi arkkitehtuuriin, kaupunkisuunnitteluun sekä kaupalliseen suunnitteluun ja kehittämiseen erikoistuneita työryhmiä.

Voittajaksi valittiin kilpailutyö "Oikotie", tekijänä Arkkitehtitoimisto AJAK Oy ja kaupallisena konsulttina Realprojekti Oy.

Kunniamaininta annettiin työlle "Liity Kouvolan juoneen!", tekijänä Helsinki Zürich Office Oy ja kaupallisena konsulttina Ramboll Oy.

Voittajatyö: "Oikotie"
Kunniamaininta: "Liity Kouvolan juoneen!"

Lue palkintolautakunnan arviointipöytäkirja (6.9.2012) tästä [pdf, 1 MB]

Yhteystiedot

Hannu Tylli
Tekninen johtaja
020 615 8570
hannu.tyllikouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme