+
-+ Tulosta

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Kaavahankkeen alkuvaiheessa hankkeen etenemisestä tehdään suunnitelma, jota kutsutaan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaksi (OAS). Siinä kuvataan kaavatyön tavoitteet ja lähtökohdat, miten kaavan valmistelu ja päätöksenteko etenee, miten valmisteluun voi osallistua ja miten kaavan vaikutuksia arvioidaan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa määritellään myös, miten kaavatyön edistymisestä tiedotetaan.

Kaavaan liittyvä OAS on aina nähtävillä vähintään 30 vuorokauden ajan Tekniikka- ja ympäristötalolla ja lähetetään tarvittaessa osallisille.

Miten voin vaikuttaa?

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällöstä (suunnittelun tavoitteet, osallistumisjärjestelyt, vaikutusten arviointi) voi esittää suullisen tai kirjallisen mielipiteen määräaikaan mennessä suoraan kaavoittajalle.

Jos osallinen on tyytymätön OAS:n sisältöön, eikä keskustelu kaavoittajan kanssa johda yhteisymmärrykseen, on hänellä mahdollisuus esittää neuvottelua suunnitelmasta Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle.

Yhteystiedot

Maankäytön suunnittelu

Sivun suora osoite on: www.kouvola.fi/oas

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme