+
-+ Tulosta
Kymijoki, Kuusankoski

Kymijoen viheralueiden osayleiskaava, Voikkaa-Alakylä

Tekniikka- ja ympäristöpalveluiden yleiskaavoituksessa on ollut laadittavana Kymijoen viheralueiden oikeusvaikutteinen osayleiskaava välillä Voikkaa-Alakylä.

Ko. kaavatyö on keskeytetty ja se liitetään osaksi myöhemmin valmisteltavaa Keskeisten kaupunkialueiden taajamayleiskaavaa.

Sijainti

Kymijoen viheralueiden osayleiskaava-alue kattaa Kymijoen ranta-alueet Voikkaalta Alakylään. Kaava-alue käsittää alueen asema- ja yleiskaavoitetut viheralueet, sekä niihin rajoittuvat alueet, joilla on ulkoilun ja virkistyksen ohjaustarvetta.

Tavoite

Viheralueiden osayleiskaavan tavoitteena on paneutua viheralueiden käyttö- ja kehittämistarpeisiin, niiden verkottumisen sekä alueilla oleviin luonto- ja maisema-arvoihin. Erityiskysymyksenä yleiskaavassa on tavoitteena turvata Kymijoen ranta-alueiden virkistystarpeet. Kaavatyötä varten on laadittu yleissuunnitelmatasoinen selvitys Kymijoen ranta-alueiden kehittämisestä. Yleissuunnitelmat toimivat perusselvityksenä viheralueiden yleiskaavoitukselle ja yleiskaavassa tukeudutaan tavoitetasolla niissä esitettyihin pääperiaatteisiin.

Suunnittelun eteneminen

Kaavoitusprosessi valmisteluvaiheessa
Kaavan vaihe

Kouvolan keskustaajaman sekä Kuusankosken-Korian viheralueiden osayleiskaavat on luonnosvaiheen jälkeen yhdistetty. Luonnosvaiheen jälkeen katsottiin tarkoituksenmukaiseksi rajata oikeusvaikutteisen kaavan alue koskemaan vain Kymijoen ranta-aluetta Voikkaalta Alakylään. Muu osa alueesta hyväksytään viheralueiden yleissuunnitelmana, jolla ei ole oikeusvaikutuksia.

Kaavaehdotusta valmistellaan.

Aikaisemmat vaiheet

Kaavojen aikaisemmat vaiheet löytyvät täältä:
Kouvolan keskustaajaman viheralueiden osayleiskaava
Kuusankosken-Korian viheralueiden osayleiskaava

www.kouvola.fi/kymijoenviherkaava

Yhteystiedot

Kaupunkisuunnittelu

Käyntiosoite:
Tekniikka- ja ympäristötalo
Itäsiipi, H-ovi, 2.krs
Valtakatu 33
45700 Kuusankoski

Postiosoite:
PL 32
45701 Kuusankoski

Liitetiedostot

OAS [pdf, 514 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme