+
-+ Tulosta

Ylijäämämaiden hyötykäyttö

Rakennus- ja pihatöistä jää usein ylijäämämaata, jolle täytyisi löytää sijoituspaikka. Ilmoituksia ylijäämämaiden tarjonnasta ja tarpeesta voi jättää esimerkiksi Maapörssi-palveluun, jonka tarkoituksena on edistää ylijäämämaiden hyötykäyttöä. Palvelu on tarkoitettu yritysten ohella myös yksityisille.

Huomioitavaa

Maanrakentamisessa ja maamassojen hyödyntämisessä on kuitenkin otettava huomioon muun muassa toiminnan mahdollinen luvanvaraisuus. Esimerkiksi maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön tarvitaan tietyillä alueilla maisematyölupa. Tarkempaa tietoa maisematyöluvan tarpeellisuudesta saa kaupungin rakennusvalvontatoimistosta ja rakennusvalvonnan internetsivuilta.

Pilaantuneet maa-ainekset on toimitettava Kouvolan alueella joko Kymenlaakson Jäte Oy:lle tai Ekokemille. Pilaantunutta maata ei voi myydä maapörssin kautta eikä käyttää rakentamiseen ilman asianmukaista ELY-keskuksen lupaa tai ilmoitusta.

Lisätietoja

Kaupungin rakennuskohteista syntyviä, hyötykäyttöön soveltuvia ylijäämämaita voi tiedustella maanrakennustöiden valvoja Markku Brandtelilta, puh. 020 615 5445.

Tietoa ylijäämämaiden sijoituksesta voi tiedustella maanrakennustöiden valvoja Markku Brandtelilta, puh. 020 615 5445.

Yhteystiedot

Markku Brandtell
Maanrakennustöiden valvoja
020 615 5445
markku.brandtellkouvola.fi
Tekniikka- ja ympäristötalo
020 615 11
Valtakatu 33
PL 32
45701
Kuusankoski

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme