+
-+ Tulosta
Asuntomessut Kouvolan Pioneeripuistossa 2019

Ainutlaatuinen asuinalue

Asuntomessualue on uusi luku Pioneeripuiston historiaan. Suunnittelukilpailun kautta toteutukseen valittiin Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy:n vetämän työryhmän kilpailuehdotus "Koriaa". Uusi asuinalue sijoittuu varuskuntarakennusten taakse. Suunnitelman pohjalta valmistui uusi asemakaava jonka mukaisesti nyt rakennetaan yhdyskuntatekniikkaa ja tontit etsivät rakentajia. Pioneeripuisto valmistautuu esittelemään Kouvolan asuntomessut 2019.

Asuntomessuihin ja asuntomessutontteihin voit tutustua osoitteessa www.asuntomessut.fi/kouvola.

Luonto

Pioneeripuistossa metsä on asujan takapiha. Useat ulkoilureitit, metsäpolut ja ranta-alue avaavat mahdollisuuksia liikkumiseen ja virkistymiseen. Luontoarvoiltaan metsä ja Pioneeripuisto on rikas. Metsä kuuluu osittain Natura-suojeluohjelmaan. Pioneeripuiston alue on myös liito-oravien asuinaluetta.

Kymijoki virtaa Pioneeripuiston kohdalla erittäin voimakkain virtauksin. Rantaraittia myöten pääsee kuitenkin nauttimaan joen maisemista.

Lähellä tapahtumia

Pioneeripuiston ohjelma-alue on monen tapahtuman estradi. Tunnetuimpia tapahtumia ovat vuosittainen Pioneerifestivaali sekä joka toinen vuosi järjestettävät Erämessut. Näiden lisäksi alueella on järjestetty useita erilaisia yleisötapahtumia ja kesäpäiviä. Pioneeripuiston ohjelma-alue tulee olemaan tapahtumien käytössä myös jatkossa.
Pioneerifestivaali
Kouvolan Erä- ja Vapaa-aika messut
Kallioniemen Tanssilava

Lähellä palveluja

Korialla on useita päiväkoteja sekä hyvä perhepäivähoitajien verkosto lapsiperheiden arkeen. Lähimmillään päivähoitopaikka on omalla asuinalueella Pioneeripuistossa. Korian ala-asteelle on matkaa kilometrin verran ja se taittuu suurimmaksi osaksi kevyenliikenteen väylää.

Korian keskustasta löytyy arjen peruspalvelut: Päivittäistavarakaupat, kirjasto, ravintolapalvelut, neuvola ja hammaslääkäri ovat kävelymatkan päässä. Korian junaseisakkeella pysähtyy lähijunaliikenteen vuorot.

Liikuntapaikkoja tarjoaa Korian Monitoimitalo sekä seuratalo. Ulkoliikuntamahdollisuuksia tuo Pioneeripuiston pesäpallokenttä, Korian yleisurheilukeskus ja talvella jääkaukalo. Pioneeripuistossa liikkumaan houkuttelee myös Paraatikentän isot nurmialueet. Korian Ponsi ry on alueella aktiivisesti toimiva urheiluseura.

Eikä kaukana oikeastaan mistään

Pioneeripuisto tavoittaa sijainnillaan helposti monta hyvää liittymää. Helsingintielle kaksi kilometriä ja edessä ympärivuotinen 100 km/h nopeusrajoitus vie Helsinkiin alle 1,5 h. Lahdentielle pääsee myös suoraa lahdentielle oikaisten ja matka-aikaa Lahteen alle 50 min. Kotkan saarelle Hurukselan maisemareitti vie 55 minuutissa ja Mikkelin tielle pääsee ohitustietä myöten ilman kaupunkiajoa.

Kouvolan keskustaan on matkaa 6 km ja sinne on koko matkalle turvallinen pyörätieyhteys. Marketalueelle vain hieman yli 4 km.

Kouvolan asuntomessu-toimiston yhteystiedot

Esa Inkilä
Aluevalvoja
020 615 6359

Sanna Kauppi
Projektipäällikkö
020 615 5073

Heli Vartiainen
Projektikoordinaattori
020 615 4345

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme