+
-+ Tulosta

Osaomistusasunnot

Osaomistusasunto helpottaa kynnystä päästä omistusasuntoon. Osaomistusasunnossa asukas sijoittaa aluksi vain osan asunnon hankintahinnasta (n. 15 - 20 %) ja asuu vuokralla. Vuokraan sisältyy lainanlyhennysosuus eli osaomistaja lyhentää koko ajan asuntoonsa kohdistuvaa lainaosuutta.

Osaomistusoikeuden siirto

Osaomistusasuntoja voi kysellä rakentajan/omistajan lisäksi kiinteistönvälittäjiltä. Vähemmistöosuuden omistaja voi siirtää vuokrasopimuksen ja osaomistusoikeuden tulo- ja varallisuusedellytykset täyttävälle siirronsaajalle (valtion lainoittamat kohteet). Kun vähemmistöosuuden omistaja siirtää vuokrasopimuksen ja omistusoikeuden, hänen on ilmoitettava siitä enemmistöosakkaalle. Enemmistöosakas voi myös lunastaa vähemmistöosuuden tarvittaessa. Osaomistusoikeuden luovuttajan on esitettävä enemmistöosuuden omistajalle alkuperäinen osaomistussopimus, johon enemmistöomistaja tekee merkinnän omistusoikeuden siirtämisestä uudelle osaomistajalle.

Osaomistushuoneiston lunastaminen

Halutessaan ja viimeistään vuokrakauden päätyttyä osaomistaja voi lunastaa asunnon kokonaan omaksi. Valtion lainoittamissa osaomistuskohteissa lunastaminen on mahdollista, kun asunto on rakentamisen jälkeen ollut yhteensä viisi vuotta vuokrakäytössä (osaomistuksessa). Lunastushinta on alkuperäinen hankinta-arvo vähennettynä lainanlyhennysosuuksilla.


Osaomistusasuntoja tuotetaan sekä valtion korkotuella, että vapaarahoitteisesti.

Kouvolassa on yksi valtion lainoittama osaomistusasuntotalo keskustan tuntumassa, osoitteessa Hallituskatu 15.

Hakeminen ja lisätiedot:
Taova Oy
Sinikalliontie 14 B, 02630 Espoo

Puhelin 045 7734 3911, faksi 09 412 3021

Vapaarahoitteisia osaomistusasuntoja on Kouvolaan tuottanut Varte Oy, jonka nettisivuilta löytyy tarkempia tietoja tällä hetkellä rakenteilla ja myynnissä olevista kohteista.

Varaaminen ja lisätiedot
Varte Oy
Torikatu 6, 45100 Kouvola

Puhelin 029 080 4000 (keskus), faksi 029 080 4010

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme