+
-+ Tulosta

Ikääntyneiden ja vammaisten asuntojen korjausavustus

Korjausavustuksen saaminen edellyttää, että ympärivuotisessa asuinkäytössä olevassa asunnossa asutaan pysyvästi ja ruokakunnasta ainakin yksi henkilö on vähintään 65-vuotias tai vammainen. Ruokakunnan tulot eivät myöskään saa ylittää asetettuja rajoja eikä ruokakunnalla saa olla varallisuutta siinä määrin, että se kykenee korjaamaan asuntonsa ilman avustusta.

Avustuksen määrä on enintään 50 % hyväksytyistä korjauskustannuksista.

Avustus voi poikkeustapauksissa olla enintään 70 % hyväksytyistä korjauskustannuksista, jos kyse on rintamaveteraanista tai veteraanin leskestä tai jos ikääntynyt tai vammainen muutoin joutuisi välittömästi muuttamaan pysyvästi pois asunnosta liikkumisesteiden vuoksi tai siksi, ettei asunnossa voida antaa hänen tarvitsemiaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja.

Avustuksen hakeminen

Ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjausavustuksessa on jatkuva haku. Avustusta voi hakea jättämällä hakemuksen osoitteeseen:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)
PL 30
15141 Lahti

tai ARAn sähköisen asioinnin kautta www.ara.fi.

Avustusta haetaan ARAsta, ARA tekee avustuspäätöksen ja hoitaa avustusten maksamisen. Avustettavia toimenpiteitä ei saa aloittaa ennen ARAn tekemää virallista päätöstä tai ARAn antamaa aloituslupaa. Mikäli toimenpide on kiireellinen tai välttämätön pakottaen aloittamaan työn ennen varsinaista avustuspäätöstä (esim. äkillinen vesivahinko) on viipymättä toimitettava aloituslupahakemus -lomake ARAlle. Lomake toimitetaan ARAlle joko postitse tai sähköpostitse.

Avustusten hakemisessa ja korjaus- ja muutostarpeiden arvioinnissa auttaa Vanhustyön keskusliiton korjausneuvojat. Tarvittaessa korjausneuvojat auttavat myös muutostyöt suorittavan urakoitsijan etsimisessä. Korjausneuvonta on maksutonta, remonttikulut kuitenkin asiakas maksaa itse. Vanhustyön keskusliiton Kymenlaakson korjausneuvojan yhteystiedot (kts. Katso myös).

Asuntoa on käytettävä vähintään viisi vuotta avustuksen myöntämisen jälkeen ikääntyneen tai vammaisen asuntona. Tarkemmat ohjeet ARAn korjausavustusohjeessa (kts. Katso myös).

Lisätietoja:

Marita Palmu
Asuntosihteeri
020 615 4509
marita.palmukouvola.fi
Tekniikka- ja ympäristötalo, E-ovi, 3. kerros, huone 309
Tekniikka- ja ympäristötalo
020 615 11
Valtakatu 33
PL 32
45701
Kuusankoski

Yhteystiedot

Marita Palmu
Asuntosihteeri
020 615 4509
marita.palmukouvola.fi
Tekniikka- ja ympäristötalo, E-ovi, 3. kerros, huone 309
Tekniikka- ja ympäristötalo
Valtakatu 33
PL 32
45701
Kuusankoski

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme