+
-+ Tulosta

Hissiavustus / esteettömyysavustus

Kerrostalohissien rakentamiseen voidaan hakea avustusta ARAlta. Hissiavustuksen kohteena on uuden hissin asentaminen kerrostaloon, jonka porrashuoneessa ei ole ennestään hissiä. Porrashissin ei katsota korvaavan normaalia henkilöhissiä. Porrashissin rakentamiseen myönnetään esteettömyysavustusta.

Esteettömyysavustuksella tarkoitetaan avustusta liikkumisesteen poistamiseen. ARA myöntää avustusta sellaisen liikkumisesteen poistamiseen, millä tehdään mahdolliseksi liikuntarajoitteisen pääsy asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin tai muihin tiloihin.

Hissiavustuksen ja esteettömyysavustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä kustannuksista. Avustuksissa on jatkuva hakuaika.

Avustusta voi hakea ARAn suositteleman verkkoasioinnin kautta www.ara.fi tai jättämällä paperisen hakemuksen. Paperihakemus lähetetään ARAlle osoitteeseen: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA), PL 30, 15141 Lahti tai toimittamalla ne käyntiosoitteeseen Vesijärvenkatu 11 A, 15140 Lahti.

Tarkempi hakuohje (kts. Katso myös).

Lisätietoja:

Marita Palmu
Asuntosihteeri
020 615 4509
marita.palmukouvola.fi
Tekniikka- ja ympäristötalo, E-ovi, 3. kerros, huone 309

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme