+
-+ Tulosta

Valkealan kylät Pihlajasaaresta Vuohijärveen

Pihlajasaari, Rasi, Saarento-Jokela, Selänpää, Tirva, Toikkalan seutu, Tuohikotti, Utti ja Vuohijärvi

Pihlajasaari

Viljava ja kaunis Pihlajasaaren kylä sijaitsee Pohjois-Valkealassa. Matkaa Kouvolaan on 25 km ja Valkealan kirkonkylään 15 km. Pihlajasaari tarjoaa rauhaa ja puhdasta luontoa. Metsässä on marjoja ja sieniä asukkaiden poimia. Kylässä on hyvä tiestö. Kylästä löytyvät mukavat ja avuliaat naapurit.Kylän toiminnallinen keskus on maamiesseurantalo "Tähkä".

Valkealan kylät - Pihlajasaari

Rasi

Tirvan pohjoispuolella sijaitsee pieni Rasin kylä. Kylän maisemat ovat tyypillisiä maaseutumaisemia viljeltyineen peltoineen ja lehmineen. Kylältä on hyvät tieyhteydet joka puolelle.

Saarento-Jokela

Saarennon ja Jokelan kylien sijainti on erinomainen, ne sijaitsevat kahden valtatien varrella ja Kouvolaan ja Kuusankoskelle ehtii alle 10 minuutissa. Matka Valkealan kirkonkylään on vain viisi kilometriä. Upeat vesistöt ja puistot sekä hyvät palvelut luovat viihtymiselle lisäpuitteet. Alueen asukasmäärä kasvaa nopeasti. Palveluihin kuuluu kauppa ja ravintola.

Selänpää

Selänpään kylä sijaitsee Valkealan pohjoisosassa. Selänpään kylällä erikoisuutena on oma lentokenttä, jota harrastelentäjät nykyisinkin käyttävät vilkkaasti. Kylällä on toteutettu laaja vesihuoltohanke, joten uusilla kylälle muuttajilla on mahdollisuus saada keskitetty vesi- ja viemäröinti. Kylällä toimii koulu.

Valkealan kylät - Selänpää

Tirva

Tirva sijaitsee valtatie kuuden pohjoispuolella Tirvajärven ja Väliväylän läheisyydessä. Kouvolaan matkaa tulee 26 km. Tirva on kuuluisa teollisesta menneisyydestään ja Tirvan tanssilavasta.

Tirvan seudun kyläyhdistys

Toikkalan seutu

Toikkalan seutu sijaitsee puhtaan Rapojärven läheisyydessä. Toikkalan seutu muodostuu useammasta pienemmästä kylästä. Kylälle tyypillisiä ovat järvimaisemat ja nätit maaseutumaisemat.

Valkealan kylät - Toikkala

Tuohikotti

Tuohikotti sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Kylä lepää kauniiden mäntykankaiden ja viljavien peltojen keskellä. Kylän pohjoispuolella aukeavat kalaisat Lovas- ja Pesäntäjärvet. Tuohikotin palveluihin kuuluvat neuvola, kirkko ja hautausmaa, palokunta ja ensivaste sekä ABC-asema kahvila-, ravintola-, market- ja asiamiespostipalveluineen. Tuohikotissa toimii useita aktiivisia yhdistyksiä ja kyläläiset ovat tehneet vuosien varrella paljon yhteistyötä kylän hyväksi useissa eri talkooprojekteissa. Vapaaehtoinen palokunta tarjoaa tärkeää harrastustoimintaa sekä aikuisille että nuorisolle. Lisäksi kylällä kokoontuu useita kansalaisopiston ryhmiä. Urheilumahdollisuudet ovat hyvät ja kylällä on oma urheiluseura Rannanpojat.

Valkealan kylät - Tuohikotti

Utti

Utti tunnetaan laajasti erikoisjoukkoja kouluttavasta varuskunnastaan. Utissa sijaitsee Utin Jääkärirykmentti, joka on toinen Valkealassa sijaitsevista varuskunnista. Varuskunta on leimallisesti Utin ja sen lähikylien keskeisin vaikuttaja ja yksi Valkealan kunnan suurimmista työnantajista. Utissa toimii koulu, uusi monitoimihalli ja päiväkoti.

Vuohijärvi

Vuohijärvi on tehdaskylä Pohjois-Valkealassa, Vuohijärven puhtaan ja kauniin vesistön harjumaisemassa. Asukkailla on lyhyt matka Repoveden kansallispuiston retkeilyreiteille ja jylhiin maisemiin.

Vuohijärven kyläsivut

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme