+
-+ Tulosta

Valkealan kylät, Aitomäestä Oravalaan

Aitomäki, Anttila, Inkerilä, Kannuskoski, Kouvolankylä, Kääpälä, Lappakoski, Multamäki ja Oravala

Aitomäki

Valtatie 6 eteläpuolella, Kouvolan keskustasta Utin suuntaan, sijaitsee vireä maaseutukylä Aitomäki. Kylän palvelut ovat kunnossa, yhdistystoiminta on vilkasta. Kylän ylpeytenä kohoaa koulun lähellä Aitomäen Nuorisoseurantalo, jossa on runsaasti toimintaa vuoden ympäri.

Aitomäen kylätoimikunta

Anttila

Anttila on 350 asukkaan kylä keskellä Pohjois-Kouvolaa. Anttilan maisemat edustavat tyypillisimmillään kaunista suomalaista maaseutua. Kylän vahvuuksia ovat runsasvuotoinen ja vahva yritystoiminta perinteisen maatalousyrittäjyyden ohella sekä "Hevoskylän maine". Hevosurheilua edistämään kylälle on rakennettu oma harjoitusravirata.

Anttilan kyläyhdistys ry

Inkerilä

Kouvolan kaupungin itäreunalla Hangasjärven rannalla sijaitsee Inkerilän kylä. Inkerilä on jakaantunut neljään osakylään; Vanhaan Maunoon, Uuteen Maunoon, Korjankylään ja Metsä-Rämään. Kylälle tyypillistä ovat korpimaisemat, hyvät riista ja kalavedet. Vuodet ovat muuttaneet kylän elinkeinoa, traktorit liikkuvat lähinnä viljan viljelyssä. Asukkaat käyvät Inkerilän ulkopuolella töissä ja nauttivat maaseudun rauhasta, leppoisesta kyläyhteisöstä ja harrastuksista.

Valkealan kylät - Inkerilä

Kannuskoski

Kannuskoski sijaitsee Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakuntien rajalla. Taavettiin on matkaa 25 km ja Kouvolan keskustaan 38 km. Luumäen puolella oleva osa kylää on virallisesti Kannuskoskea ja Kouvolan puolella oleva Sorsalaa. Kylä on toiminnallisesti yhtenäinen. Kannuskoski on parinsadan asukkaan kylä, kesäisin mökkiläiset moninkertaistavat asukasluvun. Kannuskoskea leimaa runsas vesistö ja se onkin suosittu melojien ja vapaa-ajan kalastajien keskuudessa, mm. Kyykosken viehekalastusalue on käytettävissä. Kannuskoskella on kaksi mielenkiintoista retkeilyreittiä: Tolpankankaan luontopolku, jonka varrella on laavu yöpymistä varten sekä Kannuskosken kylänraitti, joka kiertää historiallisesti mielenkiintoisen kylän keskustan ympärillä.

Kannuskosken kyläsivut

Kouvolankylä

Aivan Kouvolan keskustan läheisyydessä, risteyskaupungin eteläpuolella sijaitsee Kouvolankylä. Kylälle on viime vuosina rakennettu runsaasti uusia omakotitaloja mm. kyläkoulun läheisyyteen.

Valkealan kylät - Kouvolankylä

Kääpälä

Kääpälä ja Lipiälä muodostavat noin 160 asukkaan kyläkokonaisuuden. Kääpälästä Valkealan kirkolle on matkaa 20 km ja Kouvolan keskustaan 35 km. Kääpälässä on Karjalan Prikaatin varuskunta, joka työllistää noin 600 henkeä ja moninkertaistaa kylän päivittäisen henkilömäärän. Kääpälän palveluita ovat koulu, päiväkoti, sivukirjasto nettipisteineen, kauppa ja kampaamo sekä varuskunnan alueella sijaitseva uimahalli ja pankkiautomaatti. Kääpälässä on tarjolla runsaasti tontteja sekä kunnalla että yksityisillä omistajilla, kunnallistekniikka on osassa valmiina. Kääpälä on turvallinen ja rauhallinen asuinympäristö asua ja olla.

Kääpälän kyläsivut

Lappakoski

Lappakoski sijaitsee Kymijoen itärannalla Kuusankosken ja Kouvolan tuntumassa. Alueelta löytyy useita suoramyyntitontteja, lisätietoja Valkealan kylät ry:n sivuilta.

Lappakosken kyläsivut

Multamäki

Multamäen kylä alkaa siitä mihin Valkealan kirkonkylä loppuu vt. 368 molemmin puolin jatkuen Anttilan kylään asti. Kylä levittäytyy laajalle alueelle ja paikannimistä voi mainita mm. Joutjärvi, Hautala, Keisanmäki, Sydänmaa ja Uro. Multamäki on tyypillinen maaseutukylä joka nojautuu taajamien palveluihin. Kylällä sijaitsee Toimipirtti jossa on paljon toimintaa ympäri vuoden.

Oravala

Oravala sijaitsee Kymijoen niskalla, joen avaralla rannalla Voikkaan pohjoispuolella. Jokimaisema on olennainen, virkistävä osa kylämiljöötä. Oravalassa on viisi kylän osaa; Ahoila, Lamminkylä, Nuujanmäki, Rantakunta ja Savisto. Kylässä on asukkaita yli neljäsataa. Oravala on vireä kylä lyhyen matkan päässä palveluista, Voikkaalle on matkaa 5 km ja Kouvolan keskustaan 20 km. Peruspalvelut ovat laajakaistayhteyksiä myöten kunnossa.

Oravalan kyläyhdistys

Valkealan kylät - Multamäki

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme