+
-+ Tulosta

Anjala - Inkeroinen

Anjala

Anjala on viihtyisä ja vihreä 2000 asukkaan kylä eteläisessä Kouvolassa, Kymijoen länsirannalla. Anjala tunnetaan historiallisesta Anjalan liitosta ja Mathilda Wreden haudasta. Anjalan kaunis puukirkko on vuodelta 1756.

Anjalan taajamasta saa peruspalvelut: lastenhoitopalvelut, ala-asteen koulutuksen, vanhustenpalvelut, kauppa- ja postipalvelut. Pelastustoimen peruspalvelua tarjoaa Anjalan VPK, joka vuonna 2010 valittiin Suomen vapaaehtoispalokunnaksi. Lisää palveluja löytyy läheisestä Inkeroisten taajamasta.

Harrastusmahdollisuuksia löytyy eri metsästysseurojen, urheiluseurojen, Anjalan MLL:n, ym. tahoilta. Luonto tarjoaa omaehdoisen harrastustoiminnan, retkeilemällä laajoissa metsämaisemissa sekä Kirkkovuodella että Känkkäränvuorella. Kymijoki tarjoaa mahdollisuuden veneily- ja kalastusharrastukselle.

Anjala-seura

Inkeroinen

Inkeroinen (Mämmälän kylä) on sopivan pieni n. 4000 asukkaan rauhallinen paperitehtaan ympärille kasvanut tehdastaajama eteläisessä Kouvolassa, Kymijoen itärannalla.

Inkeroisten keskustan alue on kaupunkimainen ja viihtyisä jossa kaikki palvelut ovat lähellä.Taajamasta löytyy mm. ala- ja yläasteet, Kymenlaakson Opisto, päiväkoti, päivittäistavara- ja vaatekauppoja sekä erikoisliikkeitä, apteekki, kahviloita, pizzerioita ja hotelli. Linja-autoliikenteen lisäksi Inkeroisista on myös junayhteys Kouvolaan sekä Kotkaan taajamaa halkovan rautatien myötä.

Inkeroisten Tehtaanmäellä sijaitsee Alvar Aallon vuosina 1937-38 ja 1950-56 suunnittelema Anjalan paperitehdas asuinalueineen. Aallon suunnittelema suojeltu Tehtaanmäen koulurakennus peruskorjattiin vuonna 2003. Inkeroisten vapaa-ajan palveluihin kuuluu muun muassa uimahalli, jäähalli, kirjasto, urheilukenttä ja valaistu latu. Inkeroista ympäröi pelto ja metsämaisemat, jotka monin paikoin aukeavat joelle. Anjalanlahden ympäri voi lenkkeillä rantateitä ja patosiltaa pitkin.


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme