+
-+ Tulosta

Kuusankosken sauma-alue

Katajamäki, Kytöaho ja Puhjonmäki

Katajamäki

Katajamäen alue sijaitsee kaupungin kaakkoisosassa Aurinkorinteen ja Puhjonmäen naapurina n. 0,5 km:n etäisyydellä Kuusaantiestä. Katajamäen tonteille rakentaminen alkoi 1990-luvun alkupuolella ja jatkuu edelleen. Lähistöllä on päiväkoti. Isoihin kauppakeskuksiin on matkaa reilu kilometri.

Kytöaho

Kytöaho on viihtyisä ja rauhallinen asuinalue Kuusaantien ja Niskalantien välissä. Alue jakautuu uuteen ja vanhaan alueeseen: Kytöahontien eteläpuolella sijaitsevat vanhemmat asuinrakennukset, pohjoispuolella uudemmat. Alue kehittyy edelleen. Alue on lapsiystävällinen, siellä asuu paljon lapsiperheitä ja se on syrjässä vilkkaalta liikenteeltä. Sijainti peltoaukeiden keskellä tekee alueen tunnelmasta maalaishenkisen. Läheiset luontoalueet ja Huuhkajanvuori tarjoavat hyviä ulkoilu- ja retkeilyreittejä. Lähimmät palvelut löytyvät Korjalan marketalueelta. Lähin päiväkoti on alle kahden kilometrin päässä Mäyränkorvessa. Lähimmät koulut ovat noin kolmen kilometrin päässä.

Kytöahon kyläyhdistys ry

Puhjonmäki

Puhjonmäen alue sijoittuu Kuusankosken eteläiseen päätyyn, ollen täten lähellä Kuusankosken ja Kouvolan kaupunkien rajaa. Valtaosa asuinrakennuksista on pientaloja, mutta alueella on myös useita rivitaloja. Puhjonmäentien alkupään loivaan rinteeseen rakennetuista omakoti- ja rivitaloista suurin osa on rakennettu 80- ja 90-luvuilla. Puhjonmäki rakentuu edelleenkin mm. Katajaharjun alueen päässä Katajamäessä ja Katajarinteellä. Kouvolaan päin mennessä Puhjonmäen kyljessä olevalla Katajaharjun alueella palvelee useita huonekalu- ja sisustusliikkeitä, huoltamo sekä leipomo tehtaanmyymälöineen. Noin kilometrin päässä sijaitsevalta marketalueelta Korjalasta löytyvät tavaratalojen lisäksi myös monet muut päivittäispalvelut. Aluetta palvelee Mäyränkorven päiväkoti ja neuvola. Lähin koulu sijaitsee Takaharjussa muutaman kilometrin päässä, koulumatka taittuu turvallisesti pyörätietä pitkin. Puhjonmäen asuinalue on liikenteeltään rauhallinen pihatiealue.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme