+
-+ Tulosta

Keskusta, Kunnanpelto, Pappilanpelto ja Naukio

Keskusta

Kuusankosken keskusta on yleisilmeeltään avara ja puistomainen, vehreä ja viihtyisä. Kuusaantie kulkee pohjois-etelä -akselilla jakaen keskustan itä- ja länsiosaan. Palvelut ovat jakautuneet melko tasaisesti molemmille puolille. Keskustan ilme on muuttunut melkoisesti, kun uusi ostoskeskus ja kiertoliittymät valmistuivat vuoden 2009 aikana.

Kymijoki halkoo Kuusankosken keskustaa. Sen rantoja myötäilevät kävelytiet ja komea puistoalue sijoittuu Kuusaan sillan viereen, jossa on komeana maamerkkinä Kuusankoskitalo ja kirjasto. Kuusankosken keskustan tuntumassa sijaitsee useita erillisiä asuinalueita, joille yhteistä on sekä luonnonläheisyys että keskustan palvelujen kätevä saavutettavuus.

Kunnanpelto

Kunnanpellon asuinalue sijaitsee Kuusankosken keskustan kyljessä. Alueella on paljon erikokoisia ja -ikäisiä kerrostaloja. Omakotiasutus on keskittynyt vahvemmin alueen länsiosaan. Alue on puistomaista ja vehreää. Kunnanpellon pohjoisella laidalla kohoaa Kettumäen kukkula, missä sijaitsee kansallispuistoalue ja Kotiseututalo sekä lenkkeily- ja hiihtoreitti. Urheilupuiston liikuntakeskus sijaitsee lähellä, Kettumäen takana Naukiossa. Kunnanpellon alueella on kaksi päiväkotia. Lähimmälle ala-asteelle, Keskustan koululle, on matkaa 1-2 kilometriä, Rekolan koululle alle kilometri. Kuusaan lukion rakennuksessa toimivat musiikkiluokat löytyvät Valtakadun vastakkaiselta puolelta, kivenheiton päästä. Lähimmälle yläasteelle, Naukion koululle, on matkaa 1-2 kilometriä. Paivittäispalvelut löytyvät kaikki aivan vierestä, kaupungin keskustasta.

Pappilanpelto

Pappilanpelto sijaitsee Kuusankosken keskustan tuntumassa, joten kaikki palvelut ovat lähellä. Alueen länsipuolella erilaisia palveluja tarjoavat myös Länsikeskuksen liikkeet. Alueella toimii ranskankielinen päiväkoti. Valtakadun vastakkaiselta puolelta löytyvät Killingin ja Maunukselan päiväkodit. Lähin ala-aste on Keskustan koulu. Keskustan koulun alaiset musiikkiluokat toimivat Pappilanpellon laidalla sijaitsevassa Kuusaan lukion rakennuksessa ja Rekolan koulun luokat Rekolan kaupunginosassa.

Naukio

Naukion asuinalue syntyi 1920-luvun alussa. Itäisen Naukion asuntoalue sai nykyisen erityisen ulkoasunsa vuonna 1983 siellä järjestettyjen asuntomessujen ansiosta. Asutus on, peruskorjauksista huolimatta, molemmin puolin Naukiota säilynyt melko samanlaisena millaiseksi se rakennettiin 1900-luvun alkupuolella. Naukiossa sijaitsee Kuusankosken kaupungin liikuntakeskus, Urheilupuisto. Alueelta löytyvät jäähalli, Sami Hyypiä -areena, uimahalli, tennishalli, urheilutalo erilaisilla liikuntasaleilla, keilahalli, yleisurheilukenttä, ruoho- ja hiekkapäällysteiset pallokentät, tenniskentät sekä lenkkeily- ja hiihtomaastot. Lähin päiväkoti on Sairaalanmäen päiväkoti, reilun kilometrin päässä. Lähimmät koulut ovat Tähteessä ja Keskustassa. Yläaste on alueella omasta takaa, Naukion koulu. Päivittäispalvelut löytyvät Kuusankosken keskustasta, noin kilometrin päästä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme