+
-+ Tulosta

Radan pohjoispuolen asuinalueet

Kaunisnurmi, Käpylä, Lehtomäki, Kalalampi, Pikku-Palomäki, Ravikylä, Tornionmäki ja Viitakumpu

Kaunisnurmi

Keskustan tuntumassa sijaitseva Kaunisnurmi rajautuu etelässä Helsingin rataan ja siihen kuuluu myös koko Kasarminmäen alue, joka nykyisin on koulutuksen ja viestintään liittyvän yritystoiminnan seudullinen keskittymä. Helsingin suuntaan vievän Hämeentien eteläpuolella sijaitsee kulttuurin ja kokoustoiminnan käytössä oleva Kouvola-talo ja sen ympärillä viehättävä entisöidyistä puutaloista koostuva käsityöläis- ja museokortteli. Aivan vieressä sijaitsee Kaunisnurmen palvelukeskus vanhuksille. Omakotitaloja Kaunisnurmella on noin 300 ja kerrostaloja noin 180.

Käpylä

Käpylän kaupunginosa rajautuu pohjoisessa valtatie kuuteen, lännessä Urheilupuiston uimahallin tienoille ja etelässä lähelle rautatietä. Suurin osa pientaloista on 1950- ja 60-luvun rakennuksia, osa myös 40-luvulta ja osa on jo uusiutumassa. Asuinalueena Käpylä on suosittu ja rauhallisena tunnettu. Asukkaita on noin 2500. Palveluihin kuuluu muun muassa Käpylän palvelukeskus vanhusväestölle ja kirkko. Tornionmäen palvelut ovat vieressä ja keskustaankin on lyhyt matka.

Lehtomäki

Lehtomäen rakentaminen aloitettiin 1980-luvulla. Lehtomäki on laaja kokonaisuus kaupungin pohjoisosassa, jossa on sekä kerrostalo-, rivitalo- että omakotitaloasutusta. Lehtomäessä on runsaasti mahdollisuuksia luonnosta nauttimiseen - alueeseen kuuluu kaksi lampea: Kalalampi ja Tyttilampi. Ehkä upeimmat maisemat löytyvät Sarkonmäestä, missä rakentamismahdollisuuksia on edelleen. Asukkaista noin 3000 asuu kerrostaloissa, lisäksi pientaloja on noin 700. Lehtomäen palveluihin kuuluu muun muassa elintarvikekauppoja, ravintola, neuvola, nuorisotalo, kirjasto, seurakuntakoti, päiväkoteja, eläinlääkäri ja kampaamo. Lehtomäessä on myös urheilukenttiä ja Suursuon ratsastuskeskus.

Kalalampi

Kalalammen alue on luonnonläheinen ja sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella.
Kouvolan keskustaan on matkaa vain vajaat neljä kilometriä. Alueella on loistavat
virkistys- ja ulkoilumahdollisuudet. Kalalammella sijaitsee uima- sekä nuotiopaikka
ja lammen ympäri kulkee helppokulkuinen pitkospuureitti. Lisäksi alueella on
leikkipuisto, koirapuisto ja valaistuja ulkoilureittejä. Kalalammelta on lyhyt
matka myös Käyrälammen virkistysalueelle.

Kalalammen alueen tonttiesite [pdf, 300 KB]

Pikku-Palomäki

Pikku-Palomäki muodostaa oman kodikkaan "taskun" Karjalankadun varrelle. Pikku-Palomäeltä matkaa keskustaan on noin kilometri. Alueen rivi- ja kerrostalot on rakennettu 1960-luvulla. Alueen palveluihin kuuluvat Mansikka-ahon urheiluhalli, koulu ja päiväkoti. Aivan vieressä ovat Palomäen ulkoilumaastot ja valaistu ulkoilureitti. Myös uimahalli ja Urheilupuiston yläaste ovat lähellä.

Ravikylä

Ravikylässä on pientaloasutusta, vanhojen omakotitalojen rinnalle on viime vuosikymmenenä noussut kaksi uudempaa rakennuskantaa olevaa aluetta ja Ravikylän ja Lehtomäen keskuksen välimaastoon on suunnitteilla uusi Ravilehdon asuinalue lähelle Suursuon ratsastuskeskusta. Ravikylässä on elintarvikekauppa ja sekä keskustan että Lehtomäen palvelut ovat lähellä. Ravikylästä keskustaan on matkaa noin kilometri.

Tornionmäki

Tornionmäki on Kouvolan itäisintä asuinaluetta ja sitä halkovat Utinkatu ja Karjalankatu. Pääosa Tornionmäen rakennuksista on 1950- ja 60-luvuilta, mukaan lukien ammattiopiston. Tornionmäen itäosan pientaloalue on rakennettu 70- ja 80-luvuilla. Asukkaita on kaikkiaan noin 4000 henkeä. Tornionmäen palveluihin kuuluvat neuvola, apteekki, sekatavara- ja elintarvikekaupat ja kaksi kioskia.

Viitakumpu

Viitakummun pientalot ja kerrostalot on rakennettu pääosin 70-luvulla. Alueen tiet kaartuvat ikään kuin taskuiksi, joissa on rauhallista asua ja nauttia lähiluonnosta. Alueen palveluihin kuuluu kauppa ja ravintola. Lähin koulu, Mansikka-aho, on viereisellä asuinalueella Pikku-Palomäellä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme