+
-+ Tulosta

Radan eteläpuolen asuinalueet

Alakylä, Eskolanmäki, Kankaronmäki, Kotkankallio ja Ojaniitty, Mielakka, Rekola, Sarkola, Vahteronmäki ja Vatajanpuisto

Alakylä

Alakylä kuuluu Kouvolan kahdeksanteen kaupunginosaan eli Kankaroon. Alakylä liitettiin Kouvolaan alueliitoksena Valkealasta vuonna 1985 ja 1991. Alue rajoittuu Kymijokeen ja on idyllistä, vanhaa maanviljelyaluetta. Alakylä on suosittu ulkoilu- ja lenkkeilyalue - selkeästi maalaismaisemaa ja silti lähellä kaupunkimaista asutustusta. Asukkaita noin 120 henkeä. Lähimmät palvelut ovat Eskolanmäessä.

Eskolanmäki

Eskolanmäki on Kouvolan eteläisimpiä kaupunginosia ja suurimmaksi osaksi kerrostalovaltaista aluetta. Eskolanmäen kerrostalot, koulu, Haanojan haali (liikunta- ja harrastetiloja) sekä kirjasto on rakennettu 1970-luvulla, omakotitalot 1980- ja 90-luvulla (Pyydysmäki). Matkaa kaupungin keskustaan on noin 2,5 kilometriä. Alueella on oma hammashoitola, elintarvikekauppa sijaitsee lähistöllä ja alueen neuvola sijaitsee ydinkeskustassa, osoitteessa Hallituskatu 7.

Kankaronmäki

Kankaronmäki sijaitsee Kotkaan menevän Kymenlaaksontien itäisellä puolella, kaksi kilometriä keskustasta. Kankaronmäki on 1970- ja 1980-lukujen pientaloaluetta. Kankaronmäen palveluihin kuuluu elintarvikekauppa. Läheisen Pentsojan puiston takaa aukeaa Eskolanmäen kaupunginosa, jossa sijaitsee kirjasto, neuvola, hammashoitola, päiväkoti, koulu sekä uimahalli ja muita liikuntatiloja.

Kotkankallio ja Ojaniitty

Ne ovat ensimmäisiä asuinalueita "radan alapuolella", lähellä keskustaa. Kotkankalliossa on lähinnä 1960-80-luvun kerrostaloja. Ojaniitty on 1970-luvun pientaloaluetta lähellä Mielakan vapaa-aikakeskusta laskettelurinteineen. Asukkaita alueella on noin 3000. Palveluihin kuuluu elintarvikekauppa.

Mielakka

Vanha Mielakka rakennettiin 1940-50 -luvuilla ja se sijaitsee Kouvolan itäisessä osassa, rautatien eteläpuolella. Mielakanrinteen pientaloalue valmistui 1980-luvulla ja Mielakanperho 1990-luvulla. Alueen länsiosassa sijaitsee Mielakan vapaa-aikakeskus. Alueen palveluihin kuuluu muun muassa päiväkoti. Asukkaita on noin 900 henkeä.

Rekola

Rekola sijaitsee Kotkaan menevän Kymenlaaksontien läntisellä puolella, noin 2 kilometrin päässä keskustasta. undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined Rekolan pienkotitalot on rakennettu 1970-luvulla ja 1980-luvun lopulla. Rekolan alueella sijaitsee myös "Meksiko" -nimellä tunnettu vanha VPK:n talo, joka on melko vilkkaassa käytössä. Palveluita on muun muassa katsastusasema. Lähimmät kauppapalvelut löytyvät vierestä Kankaronmäestä sekä Eskolanmäestä.

Sarkola

Pääosa Sarkolan pientaloalueesta on rakennettu 1950- ja 1960-luvuilla. Asukkaista 2/3 asuu omakotitaloissa. Uusi asuinaluekokonaisuus on niin sanotun Kaupunginpuutarhan suojainen alue, jossa on erikoisia, uudentyyppisiä pientaloratkaisuja. Alueen palveluihin kuuluu koulu, liikuntakentät, seurakuntakeskus ja päiväkoti.

Vahteronmäki

Vahteronmäki on uutta hyvätasoista ja viihtyisää 1980- ja 90-lukujen pientaloaluetta Eskolanmäen ja Mielakan välillä. Eskolanmäen palvelut ovat lähellä kauppoineen ja kouluineen.

Vatajanpuisto

Vatajanpuisto on Kouvolan uusimpia asuntoalueita parin kilometrin päässä keskustasta. Asunnot ovat tasokkaita pientaloja. Lähellä ovat Töröstinmäen ulkoilumaasto ja -reitit. Lähin peruskoulu on Sarkolassa. Alueen rakentaminen on osin vielä kesken. Lähimmät palvelut löytyvät Eskolanmäestä. Alueelta pääsee nykyisin suoraan autoteitse Korjalan kauppakeskittymään.

Vatajanpuiston alueen tonttiesite [pdf, 294 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme