Muistisairauksien tutkimus ja alkuhoito tapahtuu Kymenlaakson hyvinvointialueen geriatrisella poliklinikalla.

Jos unohtelu ja muistihäiriöt toistuvat usein, on syytä selvittää, mistä muistin ongelmat johtuvat. Muistin ongelmat voivat johtua kiireestä, väsymyksestä tai keskittymisen ja motivaation puutteesta. Joskus ongelmien taustalla on muistisairaus, johon on tärkeää saada ajoissa hoitoa ja kuntoutusta.

Kymenlaakson hyvinvointialueen geriatriselle poliklinikalle kuuluvat yli 65-vuotiaiden muistiselvittelyt. Alle 65-vuotiaiden muistiin liittyvät selvitykset aloitetaan terveysasemalta tai työterveydestä ja tarvittaessa ohjataan eteenpäin neurologian poliklinikalle.

Geriatriset poliklinikat sijaitsevat Kotkassa Karhulan sairaalassa ja Kouvolassa Ratamokeskuksessa.

Muistitutkimuksiin hakeutumiseen riittää oma tai omaisen yhteydenotto. Yhteydenottoon tulee olla potilaan lupa. Suullinen lupa riittää. Poliklinikalle ei tarvita lääkärin tai hoitajan lähetettä.

Lue lisää muistiasiasta ja katso yhteystiedot Kymenlaakson hyvinvointialueen sivulta tästä linkistä.

Muistiluotsi

Muistiluotsit ovat Muistiliiton jäsenyhdistysten ylläpitämiä maakunnallisia asiantuntija- ja tukikeskuksia, jotka tarjoavat apua ja tukea muistisairaille ja heidän läheisilleen.

Muistiluotsista saa ohjausta, neuvontaa, tietoa ja vertaistukea sekä mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai sopia henkilökohtaisen tapaamisen toimistolle tai omalle paikkakunnallesi. Järjestämme erilaisia ryhmiä muistisairaille ja läheisille sekä kaikille avoimia tapahtumia.

Kouvolan muistiluotsin yhteystiedot löydät Kouvolan seudun Muisti ry:n sivuilta tästä linkistä.

Päivitetty 12.10.2023

Sivun alkuun