Turvallinen koti -testin avulla voit auttaa itseäsi tai läheistäsi saavuttamaan paremman asumisturvallisuuden.

Testaa kotisi asumisturvallisuus

Voit kartoittaa kotisi turvallisuuden Turvallinen koti -testillä. Testin voi tehdä myös toisen puolesta.

Testin avulla voit auttaa itseäsi tai läheistäsi saavuttamaan paremman asumisturvallisuuden. Vastausten avulla voidaan eliminoida riskitekijöitä, jotka pahimmassa tapauksessa voivat merkitä ihmishengen menetystä.

Testin tekemisen jälkeen voit tutustua pelastuslaitoksen paloturvallisuusoppaisiin ja halutessasi täyttää itsearviointilomakkeen, jonka voit lähettää pelastuslaitokselle. Testin tulosten ollessa hälyttäviä ohjataan sinut täyttämään tarkemmat yhteystiedot ja toimittamaan testin tulokset alueen pelastuslaitokselle.

Jos sinulla on testin perusteella tai muista tekijöistä johtuen huoli omasta tai läheisesi asumisen turvallisuudesta, voit myös ottaa suoraan yhteyttä Kymenlaakson pelastuslaitokseen tai hyvinvointialueen sosiaalihuollon asiakasneuvontaan. Hätätilanteissa soita 112.

Testi on kohdennettu Kymenlaakson maakuntaan. Mikäli asut Kymenlaakson maakunnan ulkopuolella ja olet kiinnostunut kodin ja asumisympäristön turvallisuuteen liittyvistä asioista, tutustu oman alueesi sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuslaitoksen materiaaleihin.

Siirry turvallinen koti -testiin tästä linkistä. Sivulta löytyy myös lisää tietoa asumisturvallisuudesta.

Päivitetty 13.10.2023

Sivun alkuun