Kauppakeskus Valtarissa sijaitsevassa Terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamossa saat henkilökohtaista terveys- ja liikuntaneuvontaa. Virtaamon toiminnasta vastaavat Kouvolan kaupunki ja Kymsote-kuntayhtymä.

HUOM! 17.8.2020 alkaen Virtaamo avoinna vain tiistaisin klo 13-16. Tiistaisin saatavilla avointa liikuntaneuvontaa, liikuntavälinelainausta ja InBody-kehonkoostumusmittauksia. Muina ajankohtina liikuntaneuvonta ajanvarauksella p. 0206157625.
Ei terveydenhoitajan tai fysioterapeutin palveluita toisteiseksi. Myös sivun alalaidassa esitetyt tiistain teemapäivät ja tapahtumat toistaiseksi peruttu.

Huomioithan, että influenssarokotuksiin ei voi varata aikaa liikuntaneuvojan puhelinnumerosta! Seuraa Kymsoten ohjeita influenssarokotuksiin liittyen.

Voit tulla Terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamoon ilman ajanvarausta. Palveluihin kuuluvat muun muassa rokotukset, verensokerin mittaus sekä neuvonta.

 • Terveydenhoitaja on paikalla maanantaista perjantaihin.
 • Tiistaisin Virtaamon palvelut keskittyvät liikuntaneuvontaan sekä erillisiin teemapäiviin.

Kävijöiden terveystiedot kirjataan Kymsoten potilastietojärjestelmään.

Palvelut

Meiltä saat ohjausta ja neuvontaa

 • omahoitoon ja ennaltaehkäisyyn
 • ravitsemukseen, painonhallintaan ja liikuntaan
 • rokotusneuvontaan; rokotukset yli 7- vuotiaille (alle 7-vuotiaiden rokotukset omassa lasten neuvolassa)
 • järjestämme teemapäiviä ja -tapahtumia terveyteen ja hyvinvointiin liittyen
 • mittaukset: verenpaine, paino, pituus, verensokeri
 • B 12 -vitamiini injektiot
 • ompeleiden ja hakasten poistot pienistä haavoista
 • punkkien poistot
 • fysioterapeutin ja liikuntaneuvojan palvelut tiistaina ja torstai- iltapäivisin
 • liikuntavälineiden lainaus; käsipainot, kävelysauvat, tasapainolauta, selätin, kahvakuulat, Gymstick, pilatesrulla, nilkkapainot, askelmittari, ranneharjoitusväline, painohulavanteet sekä Bungypump-kävelysauvat. Laina-aika on kaksi viikkoa.

Terveys- ja hyvinvointipisteellä peritään vuoden 2020 alusta alkaen 10 € käyntimaksu sairaanhoidolliselta käynniltä (esim. B 12 -vitamiinipistokset, ompeleiden/hakasten poisto). Maksu peritään Terveys- ja hyvinvointipisteellä ja/tai terveysasemilla kolme kertaa/kalenterivuosi.

InBody-kehonkoostumusmittaus.

Virtaamossa pääset myös InBody-kehonkoostumusmittaukseen. Mittaus kertoo muun muassa lihaksen ja rasvan määrän kehossa. Mittauksessa käy ilmi myös vatsaontelossa oleva sisäelinrasvan määrä, jolla on suuri vaikutus terveyteen.

Mittauksen hinta on 20 €, käteinen.

Valmistaudu mittaukseen näin:

 • Mittaus suoritetaan mieluiten vähintään 2 tuntia ruokailun jälkeen
 • Mitattavan virtsarakon tulisi olla mahdollisimman tyhjä
 • Vältä kovaa kuntoilua tai saunomista ennen mittausta, sillä hikoilu muuttaa väliaikaisesti kehon koostumusta
 • Mittausta ei voi suorittaa raskaana oleville, eikä niille, joilla on sydämen tahdistin

Syksyn 2020 teematiistait/ liikunta

4.8. Klo 13-16 Liikunnan palveluohjaus Kouvolan kaupungin liikuntapalveluiden liikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkaa viikolla 34. Tietoa syyskauden ohjatuista ryhmistä, kursseista, opastuksista, testeistä ja niihin ilmoittautumisesta. Nouda syyskauden liikuntaesite.

25.8. klo 13-15 TULE- testausta
Testaa liikkuvuutta ja lihasvoimaasi ja selvittä näin oma lähtötasosi. Tuki- ja liikuntaelinterveyteen voit vaikuttaa. Henkilökohtaisen testipalautteen ohessa saat vinkkejä ja neuvoja kunnon kohentamiseen. Tarjous! Inbody- kehonkoostumusmittaus 15e klo 13-16 (käteinen).

1.9 klo 14 Rentoutumalla jaksamista arkeen
Mitä stressi on? Tietoa hengityksestä ja vinkkejä erilaisista rentoutusharjoituksista. Fysioterapeutin alustus aiheeseen.

22.9 klo 13-15 Yllätys, yllätys!
Liikkujan viikon yllätysohjelmaa. 10:lle ensimmäiselle paikanpäälle saapuvalle liikkumista edistävä lahja. Liiku paikalle ja ylläty!

29.9. klo 14-15.30 Sydäntanssit
Maailman sydänpäivänä edistetään sydänterveyttä liikkumalla. Tule tanssimaan tai vain nauttimaan elävästä musiikista. Tahdittajina Liisa ja Ami Salminen

13.10 klo 14 Liikunnan tärkeys nivelrikon omahoidossa
Mitä nivelrikko on? Kuinka tulla toimeen sen kanssa? Nouda vinkit ja ohjeet liikunnan tärkeydestä nivelrikon omahoidossa. Fysioterapeutin alustus aiheeseen.

3.11 klo 14 Lantionpohjan lihakset kuntoon
Lantionpohjan lihasten toiminta ja vinkit harjoitteluun. Fysioterapeutin alustus aiheeseen.

17.11. klo 14 Vireyttä arkeen – Voimaa ruuasta
Fyysinen aktiivisuus ja liikunta ovat toimintakyvyn perusta, mutta ikäihmisten kunnon säilyminen ja kohentuminen edellyttävät myös täysipainoista ravitsemusta. Millaista liikettä ja kuinka paljon? Millaisiin seikkoihin liikkuvan ikäihmisen tulee kiinnittää huomiota ravitsemuksessaan? Liikunnanohjaajan alustus aiheeseen.

8.12 klo 13-15 TULE-testausta
Liikkuvuus, lihasvoima ja tasapainotestausta.

Päivitetty 20.10.2020