Kauppakeskus Valtarissa sijaitsevassa Terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamossa saat henkilökohtaista terveys- ja liikuntaneuvontaa. Virtaamon toiminnasta vastaavat Kouvolan kaupunki ja Kymsote-kuntayhtymä.

Terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamo on toistaiseksi suljettu. Henkilökunta on siirretty muihin työtehtäviin koronavirustilanteen vuoksi. Asiakkaita kehotetaan olemaan tarvittaessa yhteydessä terveysasemille. Koronaan liittyvät asiat Kymsoten sivuilta.

Fysioterapeutin palvelut avoinna rajoitetusti. Yhteydenotot p. 040 4865 533.

Liikunnanohjaajan palvelut: liikuntaneuvonta, liikuntavälinelainaus ja inbodymittaukset ajanvarauksella p. 020 615 7625.

Virtaamon palvelut

Ohjausta ja neuvontaa:

 • omahoitoon ja ennaltaehkäisyyn
 • ravitsemukseen, painonhallintaan ja liikuntaan
 • rokotusneuvontaan; rokotukset yli 7- vuotiaille (alle 7-vuotiaiden rokotukset omassa lasten neuvolassa)
 • järjestämme teemapäiviä ja -tapahtumia terveyteen ja hyvinvointiin liittyen
 • mittaukset: verenpaine, paino, pituus, verensokeri
 • B 12 -vitamiini injektiot
 • ompeleiden ja hakasten poistot pienistä haavoista
 • punkkien poistot
 • fysioterapeutin ja liikuntaneuvojan palvelut tiistaina ja torstai- iltapäivisin, liikuntaneuvontaa myös ajanvarauksella
 • liikuntavälineiden lainaus; käsipainot, kävelysauvat, tasapainolauta, selätin, kahvakuulat, Gymstick, pilatesrulla, nilkkapainot, askelmittari, ranneharjoitusväline, painohulavanteet sekä Bungypump-kävelysauvat. Laina-aika on kaksi viikkoa.

Terveys- ja hyvinvointipisteellä peritään vuoden 2020 alusta alkaen 10 € käyntimaksu sairaanhoidolliselta käynniltä (esim. B 12 -vitamiinipistokset, ompeleiden/hakasten poisto). Maksu peritään Terveys- ja hyvinvointipisteellä ja/tai terveysasemilla kolme kertaa/kalenterivuosi.

Kevään 2022 teematiistait:

Ti 11.1. klo 13-16 LIIKUNNAN PALVELUOHJAUS. Liikunnan kevätkausi starttaa 10.1. Esillä kevään ohjattu liikuntatoiminta. Henkilökohtaista tukea sopivan liikuntaryhmän löytämiseen ja ryhmiin ohjautumiseen.

Ti 8.2. Alustus klo 14: PAINO HALLINTAAN! Alustus käsittelee painonhallinnan perusteita, auttaa pohtimaan painoon vaikuttavia tottumuksia ja arkipäivän valintoja. Tarjous! InBody-mittaus klo 13-16 vain 15 € (käteinen).

Ti 22.2. Alustus klo 14: VIREYTTÄ ARKEEN! Liikkumisen ja ravitsemuksen merkitys ikääntyneen 65+ hyvinvointiin.

Ti 22.3. Alustus klo 16: RASKAUS JA LIIKUNTA. Yleistä tietoa liikkumisesta ja liikuntaharjoittelusta raskauden eri vaiheissa, liikunnan merkityksestä äidille sekä syntymättömälle vauvalle. Tietoa myös raskauden jälkeisen liikuntaharjoittelun turvalliseen aloittamiseen. Alustukseen voi osallistua myös Teams-sovelluksen välityksellä suoraan linkistä, joka päivitetään viimeistään tiistaiaamuna näkyviin sivustolle www.kouvola.fi/liikuntaneuvonta-virtaamossa

Ti 12.4. Alustus klo 14: PUTKIRULLAA LIHAKSET VETREÄKSI! Putkirullaus on oivallinen tapa huoltaa kehoa. Rullaus vahvistaa ja rentouttaa kireitä lihaksia, ja se sopii myös hierontaan. Tervetuloa tutustumaan myös muihin lainattaviin liikuntavälineisiin!

Ti 26.4. klo 13-16 LUONTO LIIKUTTAA! Luonnossa liikkuminen tuottaa hyvää oloa ja terveyttä kaikenikäisille. Esittelyssä Kouvolan alueen luontopolut ja pyöräilyreitit. Nouda Kouvolan alueen luontopolut -esite. Tietoa liikuntapalveluiden ohjatusta kesäkaudesta.

InBody-kehonkoostumusmittaus

Virtaamossa pääset myös InBody-kehonkoostumusmittaukseen. Mittaus kertoo muun muassa lihaksen ja rasvan määrän kehossa. Mittauksessa käy ilmi myös vatsaontelossa oleva sisäelinrasvan määrä, jolla on suuri vaikutus terveyteen. Mittauksen hinta on 20 € (käteinen). Valmistaudu mittaukseen näin:

 • Mittaus suoritetaan mieluiten vähintään 2 tuntia ruokailun jälkeen
 • Mitattavan virtsarakon tulisi olla mahdollisimman tyhjä
 • Vältä kovaa kuntoilua tai saunomista ennen mittausta, sillä hikoilu muuttaa väliaikaisesti kehon koostumusta
 • Mittausta ei voi suorittaa raskaana oleville, eikä niille, joilla on sydämen tahdistin

Päivitetty 5.1.2022

Sivun alkuun