Kauppakeskus Valtarissa sijaitsevassa Terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamossa saat henkilökohtaista terveys- ja liikuntaneuvontaa. Virtaamon toiminnasta vastaavat Kouvolan kaupunki ja Kymsote-kuntayhtymä.

Terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamo on toistaiseksi suljettu. Henkilökunta on siirretty muihin työtehtäviin koronavirustilanteen vuoksi. Asiakkaita kehotetaan olemaan tarvittaessa yhteydessä terveysasemille. Koronaan liittyvät asiat Kymsoten sivuilta.

Fysioterapeutin palvelut avoinna rajoitetusti. Yhteydenotot p. 040 4865 533.

Liikunnanohjaajan palvelut: liikuntaneuvonta, liikuntavälinelainaus ja inbodymittaukset ajanvarauksella p. 020 615 7625.

Virtaamon palvelut

Ohjausta ja neuvontaa:

 • omahoitoon ja ennaltaehkäisyyn
 • ravitsemukseen, painonhallintaan ja liikuntaan
 • rokotusneuvontaan; rokotukset yli 7- vuotiaille (alle 7-vuotiaiden rokotukset omassa lasten neuvolassa)
 • järjestämme teemapäiviä ja -tapahtumia terveyteen ja hyvinvointiin liittyen
 • mittaukset: verenpaine, paino, pituus, verensokeri
 • B 12 -vitamiini injektiot
 • ompeleiden ja hakasten poistot pienistä haavoista
 • punkkien poistot
 • fysioterapeutin ja liikuntaneuvojan palvelut tiistaina ja torstai- iltapäivisin, liikuntaneuvontaa myös ajanvarauksella
 • liikuntavälineiden lainaus; käsipainot, kävelysauvat, tasapainolauta, selätin, kahvakuulat, Gymstick, pilatesrulla, nilkkapainot, askelmittari, ranneharjoitusväline, painohulavanteet sekä Bungypump-kävelysauvat. Laina-aika on kaksi viikkoa.

Terveys- ja hyvinvointipisteellä peritään vuoden 2020 alusta alkaen 10 € käyntimaksu sairaanhoidolliselta käynniltä (esim. B 12 -vitamiinipistokset, ompeleiden/hakasten poisto). Maksu peritään Terveys- ja hyvinvointipisteellä ja/tai terveysasemilla kolme kertaa/kalenterivuosi.

Syksyn 2021 teematiistait

Ti 17.8. klo 13-16 Liikunnan palveluohjaus Ohjattu syyskausi starttaa 30.8. Esittelyssä syyskauden ohjattua liikuntatoimintaa. Henkilökohtaista tukea sopivan liikuntaryhmän löytymiseksi ja ilmoittautumiseen. Nouda syyskauden esite.

Ti 7.9. Alustus klo 14: Hula, hula! Painohulavanne on hauska tapa aktivoitua esimerkiksi kotona. Vinkkejä miten vanteen saa pyörimään ja mitä harjoittelussa on hyvä ottaa huomioon. Esittelyssä myös muut lainattavat liikuntavälineet. Osallistujien kesken arvotaan hulavanne.

Ti 21.9. Alustus klo 14: Puhtia lihaksiin! Lihasmassa ja voimat alkavat hiipua yli 50-vuotiaana. Vanhetessa vauhti vain kiihtyy. Paljon on kuitenkin tehtävissä! Vinkkejä lihasten hyvinvointiin ja lihaskadon ehkäisyyn.

Ti 5.10. Alustus klo 14: Paino hallintaa! Alustus käsittelee painonhallinnan perusteita, auttaa pohtimaan painoosi vaikuttavia tottumuksiasi ja arkipäivän valintojasi. Tarjous! InBody-mittaus klo 13-16 vain 15 € (käteinen).

Ti 2.11. klo 14-15: Syystanssit! Edistetään terveyttä tanssimalla. Tule tanssimaan tai vain nauttimaan elävästä musiikista. Tahdittajina Liisa ja Ami.

Ti 7.12. Alustus klo 14: Pysytään pystyssä! Asiaa kaatumisen ehkäisystä. Varmuutta ulkoiluun lihaskunto- ja tasapainoharjoittelulla.

InBody-kehonkoostumusmittaus

Virtaamossa pääset myös InBody-kehonkoostumusmittaukseen. Mittaus kertoo muun muassa lihaksen ja rasvan määrän kehossa. Mittauksessa käy ilmi myös vatsaontelossa oleva sisäelinrasvan määrä, jolla on suuri vaikutus terveyteen. Mittauksen hinta on 20 € (käteinen). Valmistaudu mittaukseen näin:

 • Mittaus suoritetaan mieluiten vähintään 2 tuntia ruokailun jälkeen
 • Mitattavan virtsarakon tulisi olla mahdollisimman tyhjä
 • Vältä kovaa kuntoilua tai saunomista ennen mittausta, sillä hikoilu muuttaa väliaikaisesti kehon koostumusta
 • Mittausta ei voi suorittaa raskaana oleville, eikä niille, joilla on sydämen tahdistin

Päivitetty 23.6.2021