Tälle sivulle on kerätty tietoa koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta eri kielillä sekä kotoutumista tukevien palveluiden toiminnasta poikkeustilanteessa. Koronavirusepidemia vaikuttaa kaupungissa kaikkiin kotoutumisen tuen palveluihin.

Kouvolassa Kymsote vastaa yhdessä Kouvolan kaupungin kanssa koronaepidemiaan liittyvästä viestinnästä. Lue uusin tieto koronaviruksen vaikutuksista kaupungin palveluihin.

Monikulttuurikeskus Saagan keräämä kooste erikielisestä materiaalista korona-aiheeseen liittyen.

Palvelut Kouvolassa poikkeustilanteessa

Maahanmuuttajien ohjaus ja neuvonta MOONA

MOONA palvelee asiakkaita osoitteessa Kouvolankatu 14. Tule vain terveenä. Noudatamme koronarajoituksia. Pidä maskia, käytä käsidesiä ja pidä turvavälit. Annamme henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa.

Kymsote, terveydenhoito:

Maahanmuuttajien terveydenhoitaja pääasiallisesti muissa tehtävissä. Puhelimitse tavoitettavissa satunnaisesti, yhteistyökumppanien tavoitettavissa sähköpostitse. Maahanmuuttajien maahantulotarkastuksien ohjelmointi THL:n ohjeistuksen mukaan. Tutustu Kymsoten korona-infoon.

Kymsote, maahanmuuttopalvelut ja aikuissosiaalityö:

Maahanmuuttopalvelut sekä aikuissosiaalityö palvelevat asiakkaita normaalisti. Tapaamiset järjestetään mahdollisuuksien mukaan puhelimitse sekä tulkkaukset puhelintulkkauksena.

Kela

Suositus on että asiointi tapahtuu verkossa ja puhelimessa. Puhelimessa saat henkilökohtaista neuvontaa ja voit hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteellä. Tarvittaessa voit varata puhelinajan.

Ajankohtaista koronatilanteesta – kela.fi

Kaakkois-Suomen TE-toimisto

Parhaiten ja nopeimmin saat hoidettua asiasi käyttämällä sähköistä Oma Asiointi –palvelua. Voit myös asioida puhelimitse. Ruuhkautumisen minimoimiseksi, soitathan puhelinpalveluun kuitenkin vain kiireellisissä tilanteissa.  

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuuksia sähköiseen tai puhelinasiointiin, saat TE-toimistoista  lomakkeita myös tulosteina. Tulosteet löydät etuoven luota ja voit pudottaa täytetyt lomakkeet asiointipostilaatikkoon. 

Monikulttuurikeskus Saaga

Saaga on avoinna ma-pe kello 10:00 – 17:00, puh. 045 150 2959. Numeroon voi soittaa, lähettää viestejä, myös WhatsApp-videopuhelut onnistuu. Numeroon voi myös soittaa ilman erityistä asiaa, jos kaipaa juttuseuraa ja ahdistaa olla yksin.

Sähköpostilla voi myös olla yhteydessä: saaga.tiedotus@gmail.com

Päivitetty 25.11.2021

Sivun alkuun