Hygieenikkoeläinlääkäri

Kouvolan kaupungin ympäristöpalveluissa on haettavana

HYGIEENIKKOELÄINLÄÄKÄRIN vakinainen virka.

Virka on uusi. Virka on perustettu yhteistyössä Kotkan ja Haminan ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköiden kanssa, jotka ostavat palvelun Kouvolan kaupungilta. Viran toimialueena on koko Kymenlaakson alue. Työajasta arvioidaan kuluvan n. 50 % Kouvolan, n. 30 % Kotkan ja n. 20 % Haminan tehtävien hoitamisessa. Hygieenikkoeläinlääkärin pääasiallisia tehtäviä ovat hyväksyttyjen elintarvikehuoneistojen valvonta sekä maitohygieniatarkastukset tiloilla. Kymenlaaksossa eläinperäisten elintarvikkeiden tuotantoa on monipuolisesti: pohjoisessa maitoalan laitoksia, etelässä kala-alan laitoksia sekä lisäksi liha-alan laitoksia, varastolaitoksia ja munapakkaamo. Viran muita tehtäviä ovat mm. toimijoiden neuvonta, elintarvikehuoneistojen hyväksymis- ja muutospäätökset, elintarvikkeiden viennin ja tuonnin valvonta sekä muut mahdolliset elintarvikevalvontaan liittyvät tehtävät. Tehtävänkuva tarkentuu viranhaltijan aloitettua tehtävässä.

Hygieenikkoeläinlääkärin virka sijoittuu Kouvolassa terveysvalvonnan yksikköön, jossa työskentelee ympäristöterveyspäällikkö (ELL), vastaava terveystarkastaja, terveydensuojelusuunnittelija, kahdeksan terveystarkastajaa ja toimistosihteeri. Hygieenikkoeläinlääkäri tulee osaksi elintarvikevalvonnan tiimiä. Toimipisteemme sijaitsee Kouvolan kaupungintalolla, minne myös valvontaeläinlääkärit (2 kpl) on sijoitettu. Kaupungineläinlääkäreiden yhteisvastaanotto sijaitsee n. 7 km:n päässä Kuusankoskella.

Kotkan ja Pyhtään yhteistoiminta-alueen toimipiste sijaitsee Kotkan ympäristötalolla osoitteessa Kotkantie 6, Kotka. Haminan, Miehikkälän ja Virolahden yhteistoiminta-alueen toimipiste sijaitsee Haminassa osoitteessa Puistokatu 2. Viranhaltijan käytettävissä on työskentelypiste kaikissa kolmessa toimipisteessä. Kouvolan kaupungilla on rajaton etätyömahdollisuus, joten suuren osan työstä voi halutessaan tehdä etänä.

Kelpoisuusehtona on Suomessa laillistetun eläinlääkärin tutkinto sekä suoritettu hygieenikkokuulustelu. Eduksi katsotaan aiempi kokemus elintarvikevalvontaan liittyvistä tehtävistä. Tehtävässä tarvitaan itsenäistä työotetta, hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, joustavuutta sekä valmiutta tiimityöskentelyyn ja toiminnan kehittämiseen. Viran hoitaminen edellyttää lisäksi tietoteknisiä valmiuksia ja voimassa olevaa B-ajokorttia sekä oman auton käyttömahdollisuutta.

Me Kouvolan terveysvalvonnassa panostamme henkilöstön hyvinvointiin ja teemme töitä Kouvolan kaupungin arvojen mukaisesti: yhdessä, kestävästi ja kehittäen. Tervetuloa jäseneksi ammattitaitoiseen ja kannustavaan huipputiimiin!
Palkkaus ja muut virkasuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n ja Lääkärien virka- ja työehtosopimuksen (LS) mukaisesti. Yksikössä on käytössä liukuva työaika.

Virka täytetään 1.8.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan. Virkaan valittavan on esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan ennen valinnan vahvistamista. Viran koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Tehtävään haetaan 22.5.2023 klo 15 mennessä sähköisellä lomakkeella Kouvolan kaupungin internetsivujen kautta www.kouvola.fi/rekry tai Kuntarekry.fi-palvelussa. Hakuaikaa on jatkettu 7.7.2023 klo 15 saakka.

Sivun alkuun