Kouvolan kaupunki järjestää Kouvolan Matkakeskuksen alueen suunnittelusta tontinluovutuskilpailun. Kilpailu on kaikille avoin, mutta kilpailutyöryhmässä tulee olla mukana pääsuunnittelija ja toteuttaja. Kilpailun tavoitteena on suunnitella ja rakentaa vaiheittain toteutettavan Matkakeskuksen korttelikokonaisuuden ensimmäinen radanpuoleinen korttelinosa.

Suunnittelukilpailu

Kilpailualue rajattuna ortoilmakuvaan (2018) punaisella katkoviivalla.
Kilpailualue rajattuna ortoilmakuvaan (2018) punaisella katkoviivalla.

Kouvolan kaupunki järjestää Kouvolan Matkakeskuksen alueen (kortteli nro 1101) suunnittelusta tontinluovutuskilpailun. Kilpailu on kaikille avoin, mutta kilpailutyöryhmässä tulee olla mukana pääsuunnittelija ja toteuttaja.

Kilpailun tavoitteena on suunnitella ja rakentaa vaiheittain toteutettavan Matkakeskuksen korttelikokonaisuuden ensimmäinen radanpuoleinen korttelinosa. Alue muodostaa tärkeän kaupunkikuvallisen elementin pääradan henkilöratapihan laiturialueen suunnasta ja luo siten ensivaikutelmaa kaupungista.

Kilpailulla tavoitellaan arkkitehtuuriltaan korkeatasoista, toiminnoiltaan monipuolista ja toteutukseltaan realistista ratkaisua Kouvolan kaupungin keskeisimmälle paikalle. Kilpailulla haetaan ympäröivään kaupunkitilaan soveltuvaa rakennuskokonaisuutta, joka täydentää asemanseudun toimintoja, sekä kytkeytyy luontevasti olemassa olevaan asemarakennukseen ja mahdollistaa vaiheittaisen toteuttamisen koko Matkakeskuskorttelin osalta. Korttelinosat tulee suunnitella siten, että valmiin Matkakeskuksen korttelin kaikki osa-alueet kytkeytyvät toiminnallisesti hyvin toisiinsa. Kulkuyhteydet korttelialueen läpi eri suuntiin tulee järjestää luonteviksi ja pysäköinti toimivaksi kokonaisuudeksi.

Kilpailualueen pinta-ala on n. 4500 m2 ja rakennusoikeuden määräksi tavoitellaan 10000 – 15000 k-m2. Alue on kaupungin omistuksessa. Rakennusoikeuden hinta on kiinteä.

Kouvolan Yritystilat Oy osallistuu hankkeeseen ja toimijoiden sijoittumisen houkuttelemiseen erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiskutsu lähetetään sähköpostitse Kouvolan kaupungin tiedossa oleville tonttitarjonnasta kiinnostuneille tahoille sekä julkaistaan tällä verkkosivulla.

Ilmoittautuminen tapahtuu 31.1. – 28.2.2020 välisenä aikana sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@kouvola.fi
Ilmoittautumisviestissä pitää olla seuraavat tiedot: Aihekentässä ’Matkakeskuskorttelin 1. vaiheen tontinluovutuskilpailuun ilmoittautuminen’ sekä viestissä/liitteessä yrityksen ja työryhmän jäsenten nimet, pääsuunnittelija nimettynä, yhteyshenkilön puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Kilpailijoille järjestetään neuvottelu 18.3.2020 klo 9-12, jolloin kaupunki esittelee kilpailutehtävän ja sen tavoitteet. Tilaisuus järjestetään Tekniikka- ja ympäristötalolla osoitteessa Valtakatu 33, 45701 Kuusankoski. Ilmoittautuneille lähetetään neuvotteluun erillinen kutsu kilpailuohjelmaluonnoksen kera. Neuvottelun tarkoitus on tarkentaa lopullista kilpailuohjelmaa, joka julkaistaan 1.4.2020 tällä verkkosivulla osoitteessa www.kouvola.fi/matkakeskus

Kilpailuaika on 1.4. – 28.8.2020. Kilpailu pyritään ratkaisemaan syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Kilpailun järjestelystä vastaa Kouvolan Asuminen ja Ympäristö -toimiala/Kaupunkisuunnittelu ja Maaomaisuuden hallinta.

Virallisen ilmoittautumiskutsun löydät tämän verkkosivun liitteet -osiosta. Kilpailun lähtöaineiston liitteet 2-15 on julkaistu.

Päivitetty 7.2.2020