Valkealan koulukeskuksen kaavahankkeen (kaava nro 41/008) tarkoituksena on muuttaa asemakaavaa vastaamaan alueen toteutunutta maankäyttöä ja kaupungin alueelle laatimia toteutussuunnitelmia. Kaavassa muutetaan kunnantalon eteläpuolisen historiallisesti arvokkaan asuinrakennuksen tontti pientalotontiksi ja turvataan alueen kulttuuri- ja rakennushistorian erityispiirteiden säilyminen.

Suunnittelualue sijoittuu keskeiselle paikalle Valkealan kirkonkylässä ja se sisältää Valkealan kunnantalon lisäksi koulukeskuksen ja sen lähiympäristön. Suunnittelualueen laajuus tarkentuu suunnittelun kuluessa.

Kaavoitus on aloitusvaiheessa

Asemakaavan muutos on valmistelussa. Kaavahanke ei ole vielä vireillä.

Aikaisemmat vaiheet

Valkealan koulukeskuksen ja kunnantalon alueella on vireillä alueen toiminnallisuuden parantamiseen liittyvä suunnitelma, jossa tutkitaan uudenlaisen koulukeskuksen rakentamista.

Päivitetty 8.9.2020