Inkeroisten Tehtaanmäen asemakaavamuutoksen (kaava nro 33/004) tarkoituksena on mahdollistaa asemakaavan teollisuuskorttelissa olevien Stora Enso Oyj:n omistamien rakennusten myynti. Ennen alueella olevien rakennusten myyntiä tulee alue jakaa tonteiksi, joka edellyttää asemakaavan muuttamista. Kaavassa alueelle muodostetaan asuinkorttelit sekä puisto- ja katualueet. Kaavassa huomioidaan myös alueen valtakunnallisesti arvokkaaksi arvioitu rakennettu kulttuuriympäristö.


Sijainti

Salli markkinointievästeet nähdäksesi sisällön.

Ohita upotus

Suunnittelualue käsittää Inkeroisten kartonkitehtaan ja Anjalan paperitehtaan välisen asunto ja hallintoalueen. Kaavamuutosalueen laajuus on noin 13 ha.


Suunnittelun vaihe

Asemakaavahankkeeseen kuuluu aloitus-, valmistelu- ja ehdotusvaiheet, jonka jälkeen kaava etenee hyväksymiskäsittelyyn. Kaavoitus on aloitusvaiheessa
Kaavoitus on aloitusvaiheessa

Aloitusvaihe

Asemakaavan muutos on valmistelussa. Kaavahanke ei ole vielä vireillä.


Aikaisemmat vaiheet

Selvitykset

Anjalankosken ja Inkeroisten tehtaisen välialueen rakennetun kulttuuriympäristön arvoista on valmistunut selvitys 12.7.2018.

Kaavoitussopimus

Asemakaavan muutos on tullut vireille Stora Enso Oyj:n aloitteesta. Hankkeesta laaditaan kaavoituksen käynnistämissopimus ja maankäyttösopimus.

Päivitetty 31.8.2021

Sivun alkuun