Palveluliikenne uudistuu 2.5.2022

Ratamon sairaalakeskuksen avautuminen tuo muutoksia palvelulinjojen liikenteeseen. Matalalattia-autot liikennöivät toukokuun alusta alkaen myös Ratamoon.

Ratamon sairaalakeskus avataan piakkoin. Kuva: Kymsote

Ratamon sairaalakeskuksen on määrä avautua huhti- toukokuun vaihteessa Kotiharjun kaupunginosaan. Myös palvelulinjat kulkevat jatkossa Ratamolle. Palvelulinjojen pysähdyspaikka Ratamolla tulee olemaan pääovien läheisyydessä mahdollistaen sujuvan matkustamisen myös liikuntarajoitteisille. Myös Matkakeskus tuodaan uudistuksessa paremmin osaksi palvelulinjojen verkkoa. Palvelulinjojen pysäkki Matkakeskuksella on H1 Hallituskadun varrella. Toukokuun alusta alkaen palvelulinjat löytyvät muun kaikille avoimen liikenteen tavoin myös netin reittioppaasta.

Matkakeskuksella palvelulinjojen pysäkki on H1

Palvelulinjoja liikennöidään maanantaista perjantaihin lukuun ottamatta arkipyhiä. Palvelulinja-autot ovat matalalattiaisia autoja, joihin on helppo nousta kyytiin myös pyörätuolin tai rollaattorin kanssa. Aikataulut sallivat henkilökohtaisen palvelun. Kyytiin pääset lähtökohtaisesti reitin linja-autopysäkeiltä, mutta tarvittaessa myös muualta reitin varrelta. Auto voi poiketa mahdollisuuksien mukaan vakioreitiltään ja noutaa sinut esimerkiksi kotiportilta alueilla, jotka on merkitty palvelulinjojen reittikarttoihin. Matkan hinta on bussilipun hinta ja Waltti-kortti kelpaa maksuvälineenä.

Lisätietoja:

Sivun alkuun