Matkakeskuksen eteläpuolella 250 uutta autopaikkaa

Kiskokadun varressa ratapihan eteläpuolella sijaitsevalla uudella pysäköintialueella on 250 uutta pysäköintipaikkaa, joista kaksi on varattu sähköautojen latauspaikaksi. Polkupyörille on varattu pysäköintitilaa kolmessa katoksessa ja lisää pysäköintipaikkoja on tulossa. Matkakeskuksen joukkoliikennettä palvelevan pysäköintialueen rakentaminen valmistui marraskuun alussa.

Pysäköintialue on rakennettu kahdelle eri tasolle siten, että ylätason parkkipaikalta on esteetön pääsy asematunneliin. Alueella on valaistus sekä kameravalvonta rakenteilla.

Lämpölaitoksen viereinen alue tehtiin kaupungin omana työnä ja siinä käytettiin kierrätysmateriaalina murskattua betonia sekä hyödynnettiin muualla ylimääräiseksi jääneet reunakivet.

Matkakeskuksen joukkoliikennettä palveleva pysäköintialueen rakentaminen alkoi viime talvena ja saatiin päätökseen marraskuun alussa.

Kartta, jossa merkattuna kolme uutta pysäköintialuetta.
Uudet pysäköintipaikat sijaitsevat Kiskokadulla sekä sen etelä- ja pohjoispuolella.

Pysäköintialueelle ajo tapahtuu Tunnelikadun kiertoliittymän kautta, mikä vähentää liikennettä viereisillä asuntokaduilla.

Kouvolan kaupungin rakennuttajapäällikkö Antti Nyberg on tyytyväinen lopputulokseen. ”Parkkipaikat ovat olleet välillä varsin kortilla aseman ympäristössä, joten olemme vastanneet näillä uusilla paikoilla kysyntään. Uskoisin, että liityntäpaikkojen lisäyksestä on iso apu junamatkailijoille, erityisesti niille, jotka saapuvat radan eteläpuolelta.”

Lisätietoja: rakennuttajapäällikkö Antti Nyberg, antti.nyberg@kouvola.fi, 020 615 7728