Maksuttomat joukkoliikennematkat toisen asteen opiskelijoille alkavat elokuussa – lue ohjeistus

Toisen asteen opiskelijat matkustavat Kouvolassa maksutta paikallisliikenteen busseissa syyslukuvuoden alkaessa. Ohjeet lipun hakemiseen ja hankkimiseen on nyt julkaistu. Oikeutta maksuttomaan joukkoliikenteeseen voi hakea elokuun alusta alkaen.

Maksuton joukkoliikenne koskee kaikkia kouvolalaisia toisen asteen opiskelijoita ja oikeuttaa matkustamiseen kaikilla kaupungin joukkoliikennevyöhykkeillä Kouvolan kaupungin alueella Waltti-liikenteen busseilla ilman kilometrirajoja. Matkustus on maksutonta aina, eli koulumatkojen lisäksi myös iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Maksuton joukkoliikenne tarkoittaa maksutonta Waltti-kortille ladattavaa 30 vuorokauden joukkoliikennelippua. Oikeus maksuttomaan joukkoliikenteeseen edellyttää hakemuksen täyttämistä ja palauttamista oppilaitokseen aina lukuvuoden alussa. Maksuttomuus alkaa, kun hakemus on käsitelty ja lipputuote ladattu Waltti-kortille.

Kaupunki saa Kela-koulumatkatukeen oikeutetuista opiskelijoista korvauksen, joten on tärkeää hakea Kelan koulumatkatukea, jos on siihen oikeutettu.

Tutustu huolella ohjeisiin

Ohjeistukset maksuttoman joukkoliikenteen hakemiseksi on nyt julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Niitä voidaan vielä tarkentaa ennen lukuvuoden alkamista, joten ohjeet on hyvä lukea huolella läpi vielä ennen hakemuksen palauttamista oppilaitokseen.

Oikeutta maksuttomaan joukkoliikenteeseen voi hakea teknisistä syistä johtuen vasta 2.8.2021 alkaen.

Opiskelija – mitä voit tehdä jo nyt?

  • Tutustu huolellisesti ohjeisiin kaupungin verkkosivulla. Tarkista, oletko oikeutettu maksuttomuuteen ja kummanko hakemuslomakkeen tulet täyttämään. Voit täyttää hakemuslomakkeen jo valmiiksi mutta voit palauttaa sen oppilaitokseesi aikaisintaan 2.8.2021.
  • Hanki itsellesi Kouvolan Waltti-kortti palvelupisteestä (Torikatu 2), jos sinulla ei ole vielä sellaista. Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan ja kerro, että olet toisen asteen opiskelija. Korttipohja maksaa 6,50 €. Kortille ei voi ladata tuotetta vielä heinäkuussa. Katso aukioloajat verkkosivulta Waltti-palvelupiste – Bussimatkatoimisto. Jos sinulla on ennestään Waltti-kortti, sinun ei tarvitse hankkia uutta tätä varten.
  • Rekisteröidy Waltti-verkkokauppaan. Huomioi, että sinun täytyy opiskelijana itse rekisteröityä ja tunnistautua, jotta opiskelijaetuus tulee hakemuksen käsittelyn jälkeen näkyviin ja maksutonta tuotetta voi ladata.
  • Huomioi, että opiskelijaetuuden tultua voimaan Waltti-kortillesi, ei kesken jääviä kausi- tai arvotuotteita voi enää käyttää, eikä niitä hyvitetä. Pohdi siis elokuun lähestyessä, millaista tuotetta lataat kortille kuluvan kesän mahdollisia matkoja varten.

Lisätietoja

joukkoliikenne(at)kouvola.fi

Ohjeistukset opiskelijalle Kouvolan kaupungin verkkosivuilla.

Lue myös aikaisempi tiedote aiheesta Kouvolan kaupungin verkkosivuilta.