Kouvolan kaupunki suosittaa noudattamaan THL:n maskisuositusta

Maskin käyttö on suositeltavaa erityisesti ruuhkaisissa joukkoliikenteen vuoroissa. Myös koronatestiin mentäessä ja matkoilta riskialueelta palatessa suositellaan käyttämään maskia.

Kouvolassa on pääosin hyvin tilaa noudattaa 1–2 metrin turvavälejä julkisissa tiloissa ja palveluissa. Kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén muistuttaa, että turvavälien pitäminen estää koronaviruksen leviämistä tehokkaasti.

– Meillä on Kouvolassa hyvä tilanne, kun saamme asua ja elää väljästi. Sitä kannattaa nyt hyödyntää ja turvaväleistä tulee kaikkien pitää huolta, Franzén korostaa.

Kouvolan kaupunki suosittaa kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille THL:n ohjeistuksen mukaisesti seuraavissa tilanteissa:

  • kun matkustat ruuhkaisessa joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää
  • matkalla koronavirustestiin ja sieltä takaisin, sekä kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaski on yksi tapa suojata toisia ihmisiä koronavirustartunnalta. Maskeja saa käyttää oman harkinnan mukaan myös muissa tilanteissa, joissa turvavälien noudattaminen ei ole mahdollista.

Kouluihin, päiväkoteihin ja koulukuljetuksiin ei maskisuositusta ole annettu.

Tarvitsemansa kasvomaskin hankkii lähtökohtaisesti jokainen itse. Heikommassa asemassa olevat (vähävaraiset) voivat saada maskin Kymsoten jakelun kautta. Kymsote tiedottaa jakelusta tarkemmin.

Kouvolan kaupungin työntekijät varautuvat suojamaskin tai -visiirin käyttöön tilanteissa, joissa turvaväliä asiakkaaseen ei voida pitää. Kaupungin asiakaspalvelupisteet on jo keväällä suojattu muoveilla.

– Turvavälien noudattaminen ja maskien käyttö ainakin silloin, kun riittävän etäisyyden pitäminen kanssaihmisiin ei ole mahdollista, on tärkeä keino koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä. Koronatilanne on Kymenlaaksossa nyt rauhallinen. Yritetään pitää se sellaisena jatkossakin.  Yhteisen turvallisuuden edistämiseen tarvitaan meidän kaikkien huolellisuutta ja panosta, kaupunginjohtaja Marita Toikka sanoo.


Lisätietoja:

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén
puh. 020 615 9019
johanna.franzen@kouvola.fi