Kouvolan kaupunki siirtyy noudattamaan THL:n uusia maskisuosituksia

Maskien käyttöä suositellaan edelleen ruuhkaisissa paikoissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi viime viikolla uudet maskisuositukset ja niihin liittyvän riskinarvion koko Suomeen.

– Uudessa suosituksessa kaupungin palvelut, kuten kirjastot, museot ja uimahallit, on luokiteltu matalan riskin kohteiksi, kertoo turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

Näissä paikoissa maskin käyttö ei THL:n suosituksen mukaan ole enää välttämätöntä, mikäli tiloissa ei ole ruuhkaa.

– Pääosin kaupungin palveluissa on hyvin tilaa asioida turvallisesti, turvallisuuspäällikkö Franzén toteaa.
– Suosittelemme henkilökunnallemme ja asiakkaillemme kuitenkin edelleen maskin käyttöä, mikäli ruuhkaisia hetkiä tulee eteen.

Myös ruuhkaisissa julkisen liikenteen vuoroissa suositellaan käytettävän maskia. THL:n suosituksessa todetaan maskin käyttö tarpeelliseksi myös esimerkiksi sellaisissa yleisötilaisuuksissa tai katsomojen osissa, joissa jokaisella ei ole omaa istumapaikkaa.

Kouluihin ja päiväkoteihin odotetaan uusia ohjeita lähipäivinä

Koulujen ja päiväkotien maskIohjeet ovat toistaiseksi ennallaan.

– Odotamme kouluihin ja päiväkoteihin uusia valtakunnallisia ohjeita lähipäivinä, Franzén kertoo.

Kouvolassa ei ole syksyn 2021 aikana todettu koronaviruksen tartuntaketjuja kouluissa tai päiväkodeissa. Yhteensä koko pandemian aikana Kouvolassa on todettu noin 1500 henkilön altistuneen koronavirukselle koulussa tai päiväkodissa. Näistä 12 henkilön eli alle prosentin on todettu saaneen jatkotartunnan.

Myös valtakunnallisesti jatkotartuntoja on todettu vähän. Koko Suomessa kouluissa ja päiväkodeissa altistuneista keskimäärin alle kaksi prosenttia on todettu saaneen jatkotartunnan koulusta tai päiväkodista. Tieto perustuu THL:n tekemään tilastointiin.

THL:n uusi maskisuositus löytyy täältä

Lisätietoa:

turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, johanna.franzen@kouvola.fi, 020 615 9019