Kaupunkipyörillä kestävästi kohti kesää – kaupunki mukana tarjoamassa ilmaisia ajoja

Kaupunkipyörien pääkausi Kouvolassa pyörähtää toden teolla käyntiin, kun vapusta äitienpäivään kestävä maksuton kaupunkipyöräkampanja käynnistyy. Alle puolentunnin ilmaisia pyöräilyjä on tarjoamassa myös Kouvolan kaupunki.

Kouvolan kaupunki kannustaa yhdessä kaupunkipyörätoimittaja Kaakau Oy:n kanssa ihmisiä liikkumaan kestävästi ja kutsuu kaikki kokeilemaan kaupunkipyöriä kesäkauden avaavassa ilmaiskampanjassa.

“Nyt on juuri oikea aika ottaa pyörä alle ja piipahtaa vaikka paikallisessa kivijalkaliikkeessä tai tavata ystäviä pyöräretkellä, turvallisesti,” toteaa KaaKau Oy:n toimitusjohtaja Aleksanteri Repo ja jatkaa “Maksuttomuus on hieno ele kumppanikunnilta startata kestävällä tavalla kohti kesää.”

Mukana kampanjassa ovat Kouvolan lisäksi Hamina, Hyvinkää, Iisalmi, Imatra, Kotka, Lappeenranta, Mäntsälä, Porvoo, Raasepori sekä Riihimäki.

Kampanja kestää 1.5. – 9.5.2021. Maksuton pyöräily koskee alle 30 minuuttia kestäviä pyörävuokrauksia. Pidempään kestävät vuokraukset laskutetaan normaalin hinnaston mukaan. Maksuttomia vuokrauksia voi ottaa rajattoman määrän kampanja-aikana. Pyöriä käytetään puhelimeen asennettavalla Donkey Republic -sovelluksella.

Kouvolassa on käytössä tänä keväänä 60 peruskaupunkipyörää. Lisäksi myöhemmin keväällä on tulossa 10 sähköpyörää, jotka on suunnattu Voikkaan Virtakiven sataman – Kuusankosken keskustan ja kauppakeskus Veturin väliseen ajoon. Kaupunkipyöräpysäkkejä löytyy myös Kouvolan matkakeskuksesta, Tykkimäen Saunalta ja Tykkimäen Huvipuiston portilta, Prisma-keskuksesta sekä XAMK:n Kasarminmäen kampukselta sekä asuinalueilta.

Pyörillä tavoittaa Kouvolassa edullisesti ja vaivattomasti niin keskustaajamien palvelut, liikuntapaikat kuin kulttuuririennotkin. Vaihtelevissa maisemissa Salpausselällä on ilo pyöräillä, välillä Kymijoen mutkia seuraten.

Kouvolan ja Kotkan kaupunkipyöräkokeilusta pysyvä ratkaisu useisiin kaupunkeihin

Oranssit kaupunkipyörät ovat olleet osa Kouvolan kaupunkikuvaa jo vuodesta 2018, kun Kouvolan ja Kotkan kaupunkien yhteisen onnistuneen kaupunkipyöräkokeilun perusteella syntyi Kaakau Oy – Kaakon Kaupunkipyörät. Kokeiluhanke sai rahoitusta Liikenneviraston (nyk. Väylävirasto) Liikkumisen ohjauksen valtionavustuksesta. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun asemattomia kaupunkipyöriä päästiin testaamaan Suomessa hankintamenettelyn kautta ja tämän jälkeen kouvolalainen yritys on laajentanut toimintaansa myös Kymenlaakson ulkopuolelle.

Kouvolassa liikkeelle lähdettiin 35 pyörällä, mikä tuplaantuu tänä keväänä. Myös asemaverkosto laajenee.

Kaupunkipyörät tukevat joukkoliikennettä ja ihmisten kestävää liikkumista muun kevyen liikenteen ohella. Kestävän liikkumisen edistäminen auttaa saavuttamaan hiilineutraaliustavoitteita, joihin Kouvola on sitoutunut Kouvolan kaupungin ympäristöohjelman 2030, sekä hiilineutraalien kuntien verkostoon (HINKU) liittymisen myötä.


Lisätietoja:

www.kouvola.fi/pyoraily

Hankinta ja sopimus: joukkoliikennepäällikkö Petri Vainikka, 020 615 6635, petri.vainikka@kouvola.fi

Kaupunkipyörät osana kestävää liikkumista: ympäristöasiantuntija Timo Martikainen, 020 615 6755, timo.martikainen@kouvola.fi

www.kaakau.fi

toimitusjohtaja Aleksanteri Repo, 0400 757 150, aleksanteri@kaakau.fi