Kaupunkipyörät rullaavat jälleen Kouvolassa ja Kotkassa

Viime kesästä tutut iloisen oranssit kaupunkipyörät näkyvät Kotkan ja Kouvolan katukuvassa myös alkaneella pyöräilykaudella. Kaakon kaupunkipyörät eli KaaKau aloittaa kauden 6.5.2019 tuomalla 20 pyörää molempiin kaupunkeihin, ja juhlistaa siten valtakunnallista Pyöräilyviikkoa. Tavoitteena on, että määrät tuplaantuvat kesäkuun alussa, kun seuraava pyörätoimitus maailmalta saapuu.

Pyöräasemat tulevat sijoittumaan alueille, joissa niille on eniten kysyntää ja seurantatietojen mukaan myös käyttöä. Kaakaun toimitusjohtaja Aleksanteri Repo kertoo, että uusia asemia on viime vuoteen verrattuna tulossa jokunen: ”Paikkoja haetaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Toiveita pysäkkien paikoista voi esittää sähköpostitse Kaakaulle, info@kaakau.fi.”

”Kysyntää voisi Kotkassa olla Karhulan suunnalla, Jumalniemessä ja Metsolassa. Myös Santalahden palvelut koitetaan saada asemaverkostoon”, Repo listaa. ”Kouvolassa painopiste on varmasti Kuusankosken keskustassa, Taideruukilla sekä keskustaa ympäröivien asuinalueiden asemien tiivistämisellä. Myös Mielakkaa on moni meiltä kysynyt mutta sopivaa paikkaa ei ole vielä löytynyt. Tämän lisäksi toivomme hyvää yhteistyötä eri tapahtumien järjestäjien kanssa, jotta saamme pop-up pyöräpysäkit vaikkapa Meripäiville tai Kymijoki Beer Festivalin aikaan oikeisiin paikkoihin, Kouvolan asuntomessuista puhumattakaan!”

Oranssit kaupunkipyörät valtaavat katutilaa myös muualla Suomessa

Kymenlaaksossa pidetyn kokeilukesän jälkeen KaaKau on tänä vuonna laajentamassa toimintaa myös muualle Suomeen. Kouvolan ja Kotkan lisäksi oransseja Donkey Republic -kaupunkipyöriä tullaan näkemään  kesällä myös Lappeenrannassa ja Imatralla sekä näiden lisäksi Porvoossa.  Uusi kohde on Mäntsälä, jossa kaupunkipyöräkauden avausta juhlitaan tänä viikonloppuna.

Pauli Korkiakoski Kotkan kaupunkisuunnittelusta iloitsee kaupunkipyörien aseman vahvistumisesta vaihtoehtoisena liikkumismuotona: ”On erittäin hienoa, että viime vuoden kokeilun kautta syntyi uutta paikallista yrittäjyyttä. KaaKau toi Suomen kaupunkipyöräalalle rohkeasti oman konseptinsa, mikä vakiinnuttaa nyt asemaansa Kaakkois-Suomessa ja kiinnostaa kovasti myös muualla Suomessa. Laajentuva toiminta vahvistaa kaupunkipyöriemme tunnettuutta laajemmalle joukolle ja madaltaa kynnystä niiden käyttämiseen.”

Kouvolan ja Kotkan kaupungit ovat tehneet päätökset kaupunkipyörien hankintaan osallistumisesta tälle kesälle. Sopimukseen sisältyy myös optio jatkosta vuonna 2020. Kaikki riippuu toki käyttäjämääristä. ”Toivottavasti sää suosii pyöräilijöitä tänäkin kesänä ja ihmiset omaksuvat kaupunkipyörät osaksi ympäristöystävällistä ja mutkatonta liikkumista,” toteaa Korkiakoski.

Rohkeasti Aasin selkään

Jos et ole vielä päässyt kokeilemaan kaupunkipyörien ajomukavuutta ja käytön helppoutta, niin tee se ihmeessä nyt!

Tällä kaudella uutta on entistä joustavammaksi muuttunut hinnoittelu, jossa ajamisesta veloitetaan vain käytetyn ajan perusteella. Lisäksi käyttöön otetaan kaksi erilaista kuukausihinnoittelua.

Näin Aasin vuokraus onnistuu:

1.       Lataa Donkey Republic -sovellus ja paikallista vapaa pyörä sen avulla. Samalla sovelluksella voit vuokrata pyöriä myös mm. Berliinissa, Pariisissa tai Kööpenhaminassa.

2.       Nauti pyöräilystä! Voit välilukita pyörän haluamaasi paikkaan niin monta kertaa kuin on tarve.

3.       Kun et enää tarvitse pyörää, palauta se haluamallesi pyöräpysäkille.

4.       Maksa vuokrasta käyttämäsi ajan mukaan.

Lisätietoa:

Kaupunkipyörien vuokraus: www.kaakau.fi 

Palvelun toteutus, pyöräjärjestelmän tekniset kysymykset: Aleksanteri Repo, toimitusjohtaja KaaKau Oy, p.0400 757150, aleksanteri.repo@nohevaluova.fi

Kaupunkipyörät Kouvolassa: Petteri Portaankorva, p. 020 615 1287, petteri.portaankorva@kouvola.fi

Kaupunkipyörät Kotkassa: Pauli Korkiakoski, p. 040 620 8620, pauli.korkiakoski@kotka.fi 

#kouvolakasvuun #fillarikouvola #visitkotkahamina #luonnostaanvahva #kaakaubikes