Turvallisesti joukkoliikenteessä

Joukkoliikenteen liikennöinti on palannut normaaliksi, mutta poikkeusajan suositukset bussilla matkustamisessa ovat yhä voimassa. Näin teemme matkustamisesta kaikille mahdollisimman turvallista.

Bussivuorot liikennöivät tällä hetkellä normaalisti ja liikkumisen ja aukiolojen rajoituksia on päästy purkamaan. Poikkeusajan suosituksia ja ohjeita on silti hyvä noudattaa, jotta bussilla matkustaminen on mahdollisimman turvallista.

  • Älä matkusta sairaana.
  • Huomioi matkustaessasi turvavälit mahdollisuuksien mukaan. Suosi hiljaisempien aikojen vuoroja, jos matkustustarpeet sen sallivat. Ruuhkaisinta on klo 7-9 ja 14-17 välisinä aikoina.
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja pese käsiä normaalia useammin. Käytä tarvittaessa myös käsidesiä.
  • Jos yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta kertakäyttönenäliinaan tai puserosi hihan yläosaan.
  • Vältä käteisen rahan käyttöä ja suosi maksutapoina Waltti-korttia tai mobiililippua.
  • Waltti-kortin lataukset on hyvä hoitaa nettilatauksina osoitteessa kauppa.waltti.fi.

Liikennöitsijät huolehtivat turvallisesta matkustamisesta tehokkaalla bussien siivoamisella ja noudattavat erityistä huolellisuutta kosketuspintojen (mm. pysäytysnapit, tangot, tartuntakahvat) puhdistamisessa. Liikennöitsijät ovat sulkeneet bussien etummaisia penkkejä käytöstä kuljettajien suojelemiseksi.

#turvallisestimatkaan

turvallisestimatkaan.fi

Ajankohtaiset tiedot Kouvolan joukkoliikenteestä löydät osoitteesta www.kouvolanbussit.fi sekä Facebookista www.facebook.com/kouvolanbussit.

Lisätietoja:

Joukkoliikennelogistikko Hanna Piispa-Malinen
020 615 6635

Joukkoliikennekoordinaattori Juulia Hyvärinen
020 615 9077

joukkoliikenne(at)kouvola.fi