Tunnelikadun sulkemisen vaikutukset busseihin 13.-16.7.

Tunnelikadun sulkeminen ajoneuvoliikenteeltä 13.-16.7.2020 siirtää linjat 8, 10, 12 ja 13 tilapäisesti poikkeusreiteille ja tuo muutoksia linjojen 10 ja 13 aikatauluihin.

Huom! Uutista muokattu sulun päättymispäivän osalta.

Tunnelikadun alikulku sekä Hallituskadun ja Tunnelikadun risteys ovat suljettuina ma 13.7. – to 16.7. tunnelin sähkötöiden takia. Linjat 10 ja 13 liikennöivät tämän ajan poikkeusreiteillä, mikä vaikuttaa myös linjojen aikatauluihin. Linjat 8 ja 12 kiertävät Hallituskadun ja Tunnelikadun risteyksen poikkeusreittiä, mutta tällä ei ole vaikutusta aikatauluihin mahdollisia viivästyksiä lukuun ottamatta.

Myös keskustan palvelulinja käyttää vaihtoehtoista reittiä 13.-16.7. radan alapuolen reiteillään. Palvelulinjan osalta tiedot aikataulumuutoksista saa parhaiten liikennöitsijältä (puhelimitse 040 660 1213 tai kysäisemällä matkustamisen yhteydessä etukäteen).

Huomioithan, että poikkeusreittejä ja aikatauluja EI muokata kouvola.digitansit.fi-reittioppaaseen!

Tunnelikadun kevyenliikenteen väylät on pääosin käytössä, joitain kiertoreittejä saattaa olla, mutta suurempi kevyenliikenteen tunneli on koko ajan käytössä.

Linja 10

Linjan 10 poikkeusreitin ja poikkeusaikataulut löydät tästä.

Poikkeusreitti kulkee Kymenlaaksontien kautta. Kymenlaaksontieltä linja jatkaa Tanhuantielle tai Rekolan vuoroilla Hanskilantielle. Poikkeusreiteillä on vaikutusta linjan aikatauluihin, koska matka-aika pitenee. Lähtöajat Matkakeskukselta ovat pääosin samoja kuin normaalisti.

Linjan 10 vuoroja Matkakeskukselta klo 8:25, 14:40 ja 15:45 EI liikennöidä.

Rekolan kautta kiertävät vuorot ajavat reittiä: Hallituskatu – Koulukatu – Kouvolankatu – Liikemiehenkatu – Kymenlaaksontie – Hanskilantie – Alakyläntie – Tasankotie – Voimakatu – Uudismaankatu – Kotkankallionkatu – Suomenkatu – Myllypuronkatu – Tanhuantie – Kymenlaaksontie – Salpausselänkatu – Kauppamiehenkatu – Hallituskatu.

Muut vuorot ajavat reittiä: Hallituskatu – Koulukatu – Kouvolankatu – Liikemiehenkatu – Kymenlaaksontie – Tanhuantie – Myllypuronkatu – Tasankotie – Voimakatu – Uudismaankatu – Kotkankallionkatu – Suomenkatu – Myllypuronkatu – Tanhuantie – Kymenlaaksontie – Salpausselänkatu – Kauppamiehenkatu – Hallituskatu.

Poikkeusreitin varrella olevat bussipysäkit ovat käytössä. Huomaa, että menomatkalla Rekolan vuoroilla ajamatta jäävät Tanhuantien länteen olevat pysäkit Lypsäjäntie L ja Kärrikuja L. Kyseiset pysäkit ajetaan kuitenkin paluumatkalla. Paluumatkalla välistä jää pysäkki Kouvolankatu Valtari, mutta keskusta-alueella pois kyydistä voi jäädä Matkakeskuksella tai Pohjola-talon edessä pysäkillä Kauppamiehenkatu.

Linja 13

Linjan 13 poikkeusreitin ja poikkeusaikataulut löydät tästä.

Poikkeusreitti kulkee Kymenlaaksontien ja Tanhuantien kautta. Poikkeusreitti vaikuttaa linjan aikatauluihin, koska matka-aika pitenee. Lähtöajat Matkakeskukselta ovat samat kuin normaalisti, mutta huomioithan poikkeavat ajat välipysäkeillä.

Poikkeusreitti kulkee seuraavasti vuoroilla, jotka ajavat ensin Matkakeskukselta Mielakkaan: Hallituskatu – Koulukatu – Kouvolankatu – Liikemiehenkatu – Kymenlaaksontie – Tanhuantie – Myllypuronkatu – Suomenkatu – Kotkankallionkatu, josta jatketaan normaalille reitille Mielakan kautta Tornionmäkeen. Tornionmäen kautta Mielakkaan ajaessa taas reitin loppuosa kulkee reittiä: Kotkankallionkatu – Suomenkatu – Myllypuronkatu – Tanhuantie – Kymenlaaksontie – Salpausselänkatu – Kauppamiehenkatu – Hallituskatu.

Matkakeskukselta Tornionmäkeen mennessään linja 13 kiertää reittiä Hallituskatu – Kouvolankatu – Oikokatu – Salpausselänkatu – Hallituskatu. Pysäkki Kauppaoppilaitos I jää ajamatta!

Poikkeusreitin varrella olevat bussipysäkit ovat käytössä. Ajamatta jää jää keskustaan tullessa pysäkki Kouvolankatu Valtari. Keskusta-alueella pois voi jäädä Matkakeskuksella tai Pohjola-talon edessä pysäkillä Kauppamiehenkatu.

Hallituskatu, linjat 8, 12 ja 13:

Hallituskadun poikkeusreitin löydät tästä.

Linjat 8 ja 12 kiertävät Matkakeskukselta lähtiessään Tunnelikadun ja Hallituskadun suljetun risteyksen reittiä Hallituskatu – Kouvolankatu – Oikokatu – Salpausselänkatu – Hallituskatu. Pysäkki Kauppaoppilaitos I jää ajamatta!

Paluumatkalla keskustaan saapuessa linjat ajavat normaalisti.

Poikkeusreitillä ei ole vaikutusta aikatauluihin, mutta viivästyksiä saattaa esiintyä.

Poikkeusjärjestelyt elokuussa

Linjoille 10 ja 13 on tulossa poikkeusjärjestelyjä myös elokuussa, mutta niistä tiedotamme tarkemmin myöhemmin.

Ajankohtaiset tiedot Kouvolan joukkoliikenteestä löytyvät osoitteesta www.kouvolanbussit.fi sekä Facebookista www.facebook.com/kouvolanbussit. Reitit ja aikataulut löytyvät kätevästi reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Lisätietoja:

joukkoliikenne(at)kouvola.fi