Ohjeita bussimatkustajille koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi

Bussit liikennöivät toistaiseksi normaalisti. Matkustajat voivat ehkäistä tartuntoja muun muassa huolehtimalla käsihygieniasta sekä yskimällä ja aivastamalla nenäliinaan tai hihan yläosaan. Liikennöitsijät huolehtivat omalta osaltaan linja-autokaluston pintojen puhtaanapidosta.

Kouvolan joukkoliikenteen bussit liikennöivät toistaiseksi normaalisti. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia.

Matkustajat voivat ehkäistä koronan ja muiden tartuntatautien leviämistä noudattamalla THL:n ohjeistuksia:

  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta pesemällä kädet huolellisesti vedellä ja nestesaippualla vähintääkin aina tultuasi ulkoa sisään, ennen ruokailua, wc-käynnin sekä yskimisen, aivastamisen ja niistämisen jälkeen.
  • Käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta, jos pesu vedellä ja saippualla ei ole mahdollista.
  • Pysäytä mikrobien leviäminen yskimällä ja aivastamalla kertakäyttönenäliinaan tai puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
  • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
  • Älä matkusta sairaana.
  • Tartuntapintojen (pysäytysnapit, tartuntakahvat, tangot jne.) koskemista paljain käsin bussissa voi välttää käyttämällä käsineitä.
  • Mahdollisuuksien mukaan maksa matkasi Waltti-kortilla tai mobiililipulla. Näin vältämme ylimääräistä käteisen rahan käsittelyä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeet käsienpesusta ja yskimisestä.

Liikennöitsijät vastaavat omalta osaltaan linja-autokaluston pintojen puhtaanapidosta.

Ohjeita ja tietoja koronaviruksesta löydät:

Ajankohtaiset tiedot Kouvolan joukkoliikenteestä löytyvät osoitteesta www.kouvolanbussit.fi sekä Facebookista www.facebook.com/kouvolanbussit. Reitit ja aikataulut löytyvät kätevästi reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.