Mobiililipussa uusia ominaisuuksia!

Joukkoliikenteen mobiililipun voi nyt ostaa toiselle henkilölle ja maksaa uusilla maksutavoilla.

Mobiililippu otettiin Kouvolassa käyttöön heinäkuun alussa. Toivottu lippu on saanut hyvän vastaanoton ja sen ostomäärät kasvavat kuukausittain. Mobiilisovelluksesta voit ostaa kertalipun Kouvolan joukkoliikenteen busseihin ja palvelulinjoille.

Mobiililipun voi nyt ostaa toiselle henkilölle, eli esimerkiksi vanhempi pystyy ostamaan lipun omalla puhelimellaan ja lähettämään sen lapsen puhelimeen! Jakaminen toimii niin, että ostettuaan lipun ostaja lähettää kertakäyttöisen lippukoodin vastaanottajalle. Vastaanottaja saa lippukoodilla lipun käyttöönsä oman puhelimensa mobiililippusovellukseen. Lähettäjän ja vastaanottajan tulee olla rekisteröityneitä mobiililippusovelluksen käyttäjiä. Mikäli ostaja ei lähetä lippua tai vastaanottaja ei ota lippukoodilla lippua käyttöönsä tunnin sisällä, lippu peruutetaan ja maksu palautuu ostajalle. Tähän saakka lippua ei ole voinut siirtää, vaan se on pitänyt käyttää sillä puhelimella, jolla se on ostettu. Tarkemmat ohjeet ostamiseen ja lippukoodin käyttöön löydät sovelluksen lipunostonäkymästä yläkulman kysymysmerkistä valittuasi ensin haluamasi lipputyypin.
Lisäys 14.11.: Uudet ominaisuudet saatavilla sekä Android- että iOS-laitteilla.

Uudeksi maksutavaksi on tullut Pivo. Kun valitset mobiililippusovelluksessa maksutavaksi Pivon, ohjaudut Pivo-sovellukseen suorittamaan maksun loppuun. Toki Pivo on tätä ennen otettava erikseen käyttöön ja lisättävä Pivoon vähintään yksi maksuväline. Lipun voi maksaa rekisteröitymässä mobiilimaksun eli puhelinlaskun lisäksi MobilePaylla, Pivolla, ApplePaylla tai Masterpassilla. Ainoastaan pankki- ja luottokortilla maksaminen vaatii rekisteröitymisen sovellukseen.

Sovelluksessa tehdyistä ostoista on mahdollista tallentaa, lähettää tai tulostaa kuitti 30 viimeisimmästä lipusta. Kuitti löytyy Ostot-välilehdeltä lipun vieressä olevaa ruudukkoa klikkaamalla.

Voit ladata mobiililippusovelluksen puhelimeesi Google Playsta tai App Storesta. Sovellus löytyy myös hakusanalla Kouvolan joukkoliikenne. Esitä sovelluksesta ostamasi lippu kuljettajalle puhelimen näytöltä bussiin noustessasi. Lisätietoja mobiililipusta löydät osoitteesta kouvola.fi/mobiililippu.

""

Ajankohtaiset tiedot Kouvolan joukkoliikenteestä löydät osoitteesta kouvolanbussit.fi sekä Facebookista facebook.com/kouvolanbussit. Reitit ja aikataulut löydät kätevästi reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Lisätietoja:

Joukkoliikennekoordinaattori Juulia Hyvärinen
020 615 9077

joukkoliikenne(at)kouvola.fi