Kouvolan bussit asuntomessuvieraille ja muille kesävierailijoille

Tervetuloa Kouvolaan! Paikallisliikenteen busseilla tavoitat mm. Asuntomessujen viralliset oheiskohteet.

""

Messubusseilla Pioneeripuistoon

Asuntomessuille kulkevat maksuttomat bussit Kouvolan Matkakeskukselta laiturista 1 ja Asuntomessujen parkkialueelta Kouvolan raviradalta joka päivä messujen aukioloaikojen mukaisesti nonstop -periaatteella. Asuntomessubusseista saat lisätietoja osoitteesta asuntomessut.fi/saapuminen.

Asuntomessubusseja käyttäessäsi et tarvitse Kouvolan paikallisliikenteen lippua, eivätkä messubussit näy paikallisliikenteen aikatauluissa. Jos olet suuntaamassa muihin kohteisiin Kouvolan kesässä, kurkkaa alta kootut tiedot aikatauluista ja bussilipuista!


Paikallisliikenteen aikataulut

Reittiopas

kouvola.digitransit.fi

Reittioppaasta löydät kätevästi kaikki yhteydet haluamallesi yhteysvälille esimerkiksi kohteen nimen tai osoitteen avulla.

Nettiaikataulut

kouvola.fi/bussiaikataulut

Nettiaikatauluista löydät aikataulut ja reitit linjoittain.

Koonnin bussiyhteyksistä Kouvolan kesän kohteisiin löydät täältä.

Yhteydet Asuntomessujen oheiskohteisiin

Verla, www.verla.fi
Linja 9: tiistaisin ja torstaisin, pysäkki Verla
Linja 15: lauantaisin ja sunnuntaisin, pysäkki Verla museo

Ankkapurha, ankkapurha.fi ja nuorisokeskusanjala.fi/kulttuuripuisto
Linja 3: joka päivä, pysäkki Anjalan kirkko tai Tammenmäentie
Kävelymatkaa bussipysäkeiltä on n. 1-1,5 km.

Taideruukki, www.taideruukki.fi
Linja 2: maanantaista perjantaihin, pysäkki Kymintehdas
Linja 7: maanantaista lauantaihin, pysäkki Kymintehdas
Linja 9: maanantaista perjantaihin, pysäkki Kymintehdas
Lisäksi linjalla 1 pääsee Kuusaantien ja Kyminkadun risteykseen, josta kävelymatkaa on n. 1,3 km.


Pysäkit Matkakeskuksella

Osa paikallisliikenteen busseista lähtee Matkakeskuksen pihasta sinisen katoksen alta laitureista ja osa Hallituskadun varren kahdelta pysäkiltä H1 ja H3. Kartan Matkakeskuksen alueen bussipysäkeistä löydät täältä.

Asuntomessujen maksuttomat bussit lähtevät laiturista 1. Normaalisti laiturista 1 lähtevä paikallisliikenteen linja 4 käyttää Asuntomessujen ajan lähtölaiturinaan laituria 7.


Maksutavat paikallisliikenteessä

Kouvolan paikallisliikenteessä bussimatkan voi maksaa kertalipulla, mobiililipulla sekä Waltti-kortille ladatulla arvolla tai Kouvolan kausituotteella.

Bussilippujen hinnat löydät osoitteesta kouvola.fi/bussiliput.

Kertalippu ostetaan käteisellä bussin kuljettajalta ja se on voimassa tunnin. Jos käteistä rahaa ei ole matkassa, kätevä vaihtoehto on mobiililippu. Mobiililipun voit ostaa Google Playsta tai App Storesta ladattavasta sovelluksesta. Lippuja saa myös PayIQ Tickets-sovelluksesta. Mobiililippu on samanhintainen kuin käteislippu ja sen voi maksaa mm. puhelinlaskulla, pankki- tai luottokortilla tai MobilePaylla. Näytä ostamasi mobiililippu kuljettajalle bussiin noustessasi.

Voit matkustaa myös muiden Walttia käyttävien kaupunkien Waltti-korteille ladatulla arvolla. Nettilatausten osalta katso lisätietoja täältä osiosta Yhteiskäyttöisyys. Varaudu kertomaan kuljettajalle, minne olet matkalla, jotta hän voi valita ajoneuvolaitteelta oikeat vyöhykkeet ja matka veloittuu oikein.


Mukavia matkoja!