Koronavirustilanteen vaikutukset joukkoliikenteeseen

Kuvassa bussi liikenteessä.

1.6. alkaen liikennöidään normaalisti kesäaikataulujen mukaisesti. Palvelulinjat ja asiointitaksit liikennöivät normaalisti. Muista yhtä muut poikkeustilanteen toimintaohjeet matkustaessa!

Tämä on päivittyvä tiedote, johon kootaan joukkoliikenteen ajankohtaisia asioita koronatilanteeseen liittyen. Päivitetty 1.6.2020 klo 9:00.


Liikennöinti 1.6. alkaen (päivitetty 29.5. klo 10:55)

Maanantaista 1.6. alkaen liikennöidään normaalisti kesäaikataulujen mukaisesti. Kesäaikataulut ovat voimassa 1.6.-10.8.

Löydät aikataulut reittioppaasta kouvola.digitransit.fi, nettiaikatauluista kouvola.fi/bussiaikataulut tai painetusta aikatauluvihkosta.

Palvelulinjat ja asiointitaksit liikennöivät normaalisti aikataulujensa mukaisesti.

Huomioithan, että liikennöintikalustossa voi olla muutoksia matkustajamäärien vähennettyä, joten olethan pysäkillä tarkkana. Linjat 1, 3 ja 10-14 ajetaan tavallisesti käytössä olevalla kalustolla.


Toimi näin bussissa

Jos matkustustarpeet sallivat, suosittelemme liikkumaan ruuhka-aikojen ulkopuolella ja välttämään ylimääräistä matkustamista. Näin he, joiden on pakko matkustaa, pystyvät tekemään sen turvallisesti. Huomioi turvavälit.

Huomioi toiset matkustajat ja kuljettaja yskimällä ja aivastamalla kertakäyttönenäliinaan tai puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Älä matkusta sairaana. Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi huolehdi hyvästä käsihygieniasta pesemällä kätesi usein saippualla ja vedellä ja käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta, mikäli saippuapesu ei ole mahdollista. Pintojen ylimääräistä koskettelua voi välttää käyttämällä bussissa käsineitä.

Koronavirustartuntojen vähentämiseksi maksutavoiksi suositellaan Waltti-korttia tai mobiililippua. Waltti-kortin lataukset on hyvä hoitaa nettilatauksina (ohjeet Waltti-kortin nettilataukseen). Käteisen rahan käsittelyn minimoiminen vähentää kuljettajien ja matkustajien välisiä kontakteja.

Liikennöitsijät huolehtivat bussien siivouksesta ja noudattavat erityistä huolellisuutta kosketuspintojen (mm. pysäytysnapit, tangot, tartuntakahvat) puhdistamisessa. Kuljettajilla on käytössään käsidesiä ja mahdollisuus käyttää käsineitä. Liikennöitsijät ovat sulkeneet bussien etummaisia penkkejä käytöstä kuljettajien suojelemiseksi.

HUOM! Mikäli kortillasi on aktivoitumaton kausituote ja haluat matkustaa kortilla olevalla arvolla, sano tästä kuljettajalle ENNEN kortin leimaamista!


Asiakaspalvelu poikkeustilanteessa (päivitetty 9.4. klo 13:15)

Bussimatkatoimisto palvelee arkisin klo 8:30-17:30 (kesäaukioloajat), mutta suosittelemme yhteydenottoja puhelimitse tai sähköpostitse aina kun se on mahdollista asiakaspalvelupisteessä vierailemisen sijaan (info(at)bussimatkatoimisto.fi tai 020 710 9705).

Waltti-kortin lataamisessa tulee poikkeustilanteen aikana suosia nettilatausta. Näin vältämme ihmiskontakteja Bussimatkatoimistossa ja busseissa. Ohjeet Waltti-kortin nettilataukseen.

Huomioithan, että myös asiakaspalvelussa äkilliset muutokset ovat mahdollisia, sillä pienessä henkilöstömäärässä yhdelläkin sairaustapauksella on suuri vaikutus.

Lisätietoja asiakaspalvelusta poikkeustilanteessa löydät täältä.


Lisätietoja:

joukkoliikenne(at)kouvola.fi

Joukkoliikennelogistikko Hanna Piispa-Malinen
020 615 6635

Joukkoliikennekoordinaattori Juulia Hyvärinen
020 615 9077