Koronavirustilanteen vaikutukset joukkoliikenteeseen

Kuvassa bussi liikenteessä.

Joukkoliikenteessä on erittäin tärkeää noudattaa kasvomaskisuosituksia ja muita korona-ajan ohjeistuksia.

Tämä on päivittyvä tiedote, johon kootaan joukkoliikenteen ajankohtaisia asioita koronatilanteeseen liittyen. Päivitetty 5.10.2021


Liikennöinti

Joukkoliikenteen bussit, palvelulinjat ja asiointitaksit liikennöivät normaalisti voimassaolevien talviaikataulujensa mukaisesti.

Kymenlaaksossa ei ole rajoitettu joukkoliikenteen matkustajamääriä, mutta seuraamme tilannetta ja noudatamme viranomaisten ohjeistuksia.

Löydät aikataulut reittioppaasta kouvola.digitransit.fi, nettiaikatauluista kouvola.fi/bussiaikataulut tai painetusta aikatauluvihkosta.

Huomioithan, että vähentyneet matkustajamäärät voivat nopeuttaa vuorojen etenemistä ajantasauspysäkkien välillä. Olethan siis ajoissa pysäkillä.


Toimi näin bussissa – kasvomaskisuositus voimassa!

Maskisuosituksia on lievennetty 30.9.2021 alkaen, mutta Kymenlaaksossa on yhä voimassa suositus käyttää suu-nenäsuojusta julkisessa liikenteessä etenkin silloin, kun on ruuhkaista. Käytä kertakäyttömaskia, kangasmaskia tai muovista kasvovisiiriä joukkoliikenteessä matkustaessasi, odottaessasi bussipysäkillä ja asioidessasi asiakaspalvelupisteessä, jos terveydentilasi sen mahdollistaa.

Suositus koskee THL:n ohjeen mukaisesti 12 vuotta täyttäneitä. Ohje koskee myös yli 12-vuotiaita koululaisia koulukuljetuksissa.

Lisätietoja maskin käytöstä löydät THL:n sivuilta ja lisätietoja Kymenlaakson koronavirustilanteesta Kymsoten sivuilta.

Kouvolassa voimassa olevat suositukset ja ohjeistukset.

Matkustajana voit huolehtia omasta ja toisten turvallisuudesta kasvomaskin lisäksi seuraavin tavoin:

  • Älä matkusta sairaana!
  • Huomioi matkustaessasi turvavälit silloin, kun se on mahdollista. Tämä koskee sekä pysäkkialuetta että liikennevälineen sisätiloja. Tällä hetkellä suositellaan 2 metrin turvaväliä.
  • Suosi hiljaisempien aikojen vuoroja, jos matkustustarpeet sen sallivat. Ruuhkaisinta on yleisesti arkisin klo 7-9- ja 14-17 välisinä aikoina. Etätyö sekä etäopetus vähentävät matkustajamääriä normaalista.
  • Huolehdi käsi- sekä yskimis- ja aivastushygieniasta. Pese kätesi usein saippualla ja vedellä ja käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta, mikäli saippuapesu ei ole mahdollista.
  • Vältä bussissa turhaa pintojen koskettelua.
  • Jos mahdollista, suosi lyhyillä matkoilla kävelyä ja pyöräilyä.
  • Muista, että käytetyt kertakäyttöiset kasvomaskit kuuluvat roskikseen.

Liikennöitsijät huolehtivat bussien siivouksesta ja noudattavat erityistä huolellisuutta kosketuspintojen (mm. pysäytysnapit, tangot, tartuntakahvat) puhdistamisessa. Liikennöitsijät ovat sulkeneet bussien etummaisia penkkejä käytöstä kuljettajien suojelemiseksi. Busseissa voi myös olla tarjolla käsidesiä matkustajien käyttöön, mutta on suositeltavaa pitää mukana varmuuden vuoksi omaa käsidesiä. Kuljettajilla on vahva suositus käyttää kasvomaskia tai kasvovisiiriä silloin, kun se ei vaaranna liikenneturvallisuutta.


Asiakaspalvelu

Bussimatkatoimisto palvelee osoitteessa Torikatu 2 arkisin klo 9-17:30. Asiakaspalvelussa työntekijöiden ja asiakkaiden välille on asennettu suojapleksit. Muista maskisuositus asioidessasi. Matkakorttiisi liittyvissä asioissa asetathan kortin itse tiskillä olevan kortinlukijan päälle pyydettäessä.

Suosittelemme yhteydenottoja puhelimitse tai sähköpostitse sellaisissa asioissa, joissa se on mahdollista asiakaspalvelupisteessä vierailemisen sijaan (info(at)bussimatkatoimisto.fi tai 05 349 6896).

Waltti-kortin lataamisessa tulee poikkeustilanteen aikana suosia nettilatausta. Ohjeet Waltti-kortin nettilataukseen.


Lisätietoja:

joukkoliikenne(at)kouvola.fi

Sivun alkuun