Joukkoliikenteessä siirrytään talviaikatauluihin torstaina 8.8.

Tulevan talven liikennöintikauden bussiaikataulut on nyt julkaistu. Talven bussiaikataulut astuvat voimaan torstaina 8.8. koulujen alkaessa ja niiden mukaisesti liikennöidään 31.5.2020 saakka. Käyttämäsi kulkuyhteyden tilanne kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtöä, sillä aikataulumuutoksia on.

Talven 2019-2020 liikennöintikauden aikataulut on julkaistu. Löydät uudet aikataulut osoitteesta kouvola.fi/bussiaikataulut linjakohtaisina aikatauluina (scrollaa kesäaikataulujen ohi) ja aikataulukirjan pdf-versiona. Reittioppaassa kouvola.digitransit.fi talvikauden aikataulut näkyvät lähipäivinä, kun valitset haun päivämäärän talven aikataulukaudelle eli 8.8. jälkeen. Painetut aikatauluvihkot tulevat jakoon viikon 32 alkupuolella jakoon Bussimatkatoimistoon, paikallisliikenteen busseihin sekä kirjastoihin.

Viime talvikauteen verrattuna on tapahtunut aikataulumuutoksia, joten tarkistathan kulkuyhteytesi tilanne ennen pysäkille lähtöä! Vuorotarjonta kasvaa taas talvikaudeksi koulupäivävuorojen palatessa liikennöimään.

Olennaisimpia muutoksia:

  • Muutoksia kellonajoissa läpi aikataulun.
  • Koulupäivälinjat ja -vuorot palaavat liikenteeseen.
  • Päälinjoja myötäilevät koulupäivälinjat on yhdistetty päälinjojen numerointiin: linja 30 on nyt linjaa 3, linjat 40 ja 42 ovat nyt linjaa 4, linjat 50 ja 51 linjaa 5 ja linjat 80-83 linjaa 8.
  • Linjalle 11 on lisätty 5 minuuttia ajoaikaa linjan aikatauluvarmuuden parantamiseksi: ajoaika Lehtomäestä Matkakeskukselle on 20 minuuttia (sunnuntaisin 15 minuuttia).
  • Linjalle 12 on lisätty 5 minuuttia ajoaikaa linjan aikatauluvarmuuden parantamiseksi: ajoaika Tornionmäestä Matkakeskukselle on 15 minuuttia.
  • Linjan 3 ajoaikoja on säädetty viime talvesta linjan aikatauluvarmuuden parantamiseksi.
  • Linjalle 13 on lisätty yksi iltapäivävuoro.
  • Linjaa 8 eli Utin ja Kaipiaisten suunnan liikennettä liikennöi 8.8. alkaen Kymen Charterline. Linjalla on muutettu muutamia koulupäivävuoroja M-P -vuoroiksi ja lisätty yksi klo 18 ja 19 välillä liikennöivä vuoropari.
  • Linjoilla 90 ja 91 reittimuutoksia.

Linja 15 eli Verlan ja Repoveden kesälinja jatkaa viikonloppuliikenteessä syyskuun loppuun saakka. Lisäksi linja liikennöi syyslomaviikon viikonloppuna. Vielä ehtii siis kansallispuistoon bussikyydillä!

Aikatauluvihkon rakenteena jatkaa jo kesältä tuttu jaottelu linjanumeroittain. Helpoin tapa etsiä kaikki tarvitsemasi yhteysvälin vuorot tarvitsemanasi ajankohtana on käyttää sähköistä reittiopasta kouvola.digitransit.fi.

Waltti-asiakaspalvelupiste Bussimatkatoimisto palvelee 8.8. alkaen ma-pe klo 7:45 – 17:30 osoitteessa Torikatu 2. Waltti-kortin voi ladata Bussimatkatoimiston lisäksi netissä kauppa.waltti.fi ja käteisellä paikallisliikenteen busseissa. Bussissa voi matkustaa Waltti-kortin kausituotteiden ja arvon lisäksi mobiililipulla tai käteisellä ostettavalla kertalipulla. Lisätietoja lipputuotteista löydät osoitteesta kouvola.fi/bussiliput.

Ajankohtaiset tiedot Kouvolan joukkoliikenteestä löytyvät osoitteesta www.kouvolanbussit.fi sekä Facebookista www.facebook.com/kouvolanbussit. Reitit ja aikataulut löytyvät kätevästi reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

""

Lisätietoja:

Joukkoliikennelogistikko Antti Pakkanen
020 615 6635
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Joukkoliikennekoordinaattori Juulia Hyvärinen (1.8. alkaen)
020 615 9077
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi